Alb-albaştrii, învinşi la limită de campioana Bulgariei

0
290

Universitatea Craiova a fost învinsă la limită (0-1) de campioana Bulgariei, PFC Ludogorets Razgrad, în cel de al doilea amical din stagiul de pregătire centralizat din Austria.

csuPrimul „11” al Craiovei a fost format din: Calancea – Vlădoiu, Popov, Kelic, Briceag – Mateiu, Screciu – Gustavo, Băluţă, Bancu – Ivan. Ludogorets a folosit următoarea formula de joc: Santos – Cicinho, Plastun, Terziev, Vasilev –  Campanharo, Dost, Vura – Quixada, Keşeru, Paulo

Pe o ploaie măruntă, alb-albaştrii au început în atac partida cu bulgarii, reuşind să îşi creeze două ocazii importante încă din debut. În minutul 24, Alex Mateiu a consemnat una dintre cele mai mari ratări ale primei părţi: acesta a şutut puternic de la aproximativ 30 de metri, însă execuţia mijlocaşului a trecut puţin pe lângă vinclul porţii adverse. Nici una dintre echipe nu a reuşit să treacă în avantaj pe tabelă în primele 45 de minute. Tehnicianul Devis Mangia a efectuat la pauză două modificări în componenţa echipei, astfel că de la vestiare au ieşit următorii fotbalişti: Calancea – Dimitrov, Barthe, Kelic, Briceag – Mateiu, Screciu – Gustavo, Băluţă, Bancu – Ivan.

Cea mai mare ocazie a partidei a venit în minutul 52. Andrei Ivan a lovit bara transversală a porţii lui Santos, printr-o execuţie frumoasă din apropierea careului advers. Alb-albaştrii au continuat în aceeaşi notă ofensivă, exercitând tot mai multă presiune asupra porţii bulgare. Alb-verzii au obţinut, însă, un penalty în minutul 86, Cosmin Moţi reuşind să transforme lovitura de la 11 metri cu o execuţie pe centrul porţii. Tabela de marcaj nu s-a mai modificat până la finalul partidei, astfel că Ştiinţa a pierdut la limită în cel de al doilea amical, scor 0-1. Pe parcursul reprizei secunde au mai fost realizate zece schimbări în componenţa echipei. Au ieşit în minutul 60 Kelic, Gustavo, Ivan, Bancu, Screciu, Briceag, Mateiu, Băluţă şi Calancea, în locul lor intrând Hreniuc, Buzan, Burlacu, Bărbuţ, Jurj, Drăghici, A. Popescu, Petre şi L. Popescu. Ultima schimbare a meciului a fost efectuată în minutul 82: Radu Bîrzan l-a înlocuit pe vârful Burlacu.

La finalul partidei Alexandru Băluţă a declarat: „Mă bucur că am reuşit să fac un joc destul de bun. Zic că a fost un joc reuşit, în special în prima repriză. Sunt de părere că am reuşit să punem în practică tot ce am pregătit la antrenamente. Suntem pe un făgaş bun, am început să fim mai organizaţi, mai disciplinaţi tactic şi eu zic că se vede asta în teren. Avem forţă de atac. Eu unul mă simt foarte bine fizic, iar uşor uşor ne punem şi mai bine la punct cu pregătirea fizică. Rezultatul contează mai puţin. Trebuie să ne pregătim în continuare şi să ne gândim la ce avem de făcut în campionat. Nu am văzut golul lor. Am înţeles că a fost un penalty. A fost o greşeală din care trebuie să învăţăm cu toţii, chiar dacă în a doua repriză au intrat cei mici. Au şi ei de învăţat, dar şi noi avem de învăţat. Trebuie să ne punem la punct în continuare cu ceea ce am greşit şi data viitoare să nu mai facem greşeli.”

La rândul său, antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, se declară mulţumit de nivelul pe care îl are echipa sa în acest moment al pregătirii. “Au fost multe lucruri pozitive. Spun acest lucru deoarece eu cred că am lucrat foarte bine până acum. Echipa a făcut astăzi un meci bun împotriva unui adversar foarte puternic care este calificat în preliminariile Champions League. Am avut o primă repriză foarte bună. Pot spune chiar că timp de 60 de minute am jucat bine. După a apărut o scădere normală în joc, având în vedere că am introdus în teren mai mulţi jucători tineri. S-a văzut lipsa lor de experienţă, mai ales în faţa unui adversar de un nivel înalt. Tinerii au calitate, însă de aici trebuie să muncească, să crească şi să acumuleze experienţă, iar experienţa se câştigă în astfel de partide. Echipa munceşte şi se observă că răspunde foarte bine la cerinţele staff-ului tehnic, dar trebuie să muncim în continuare. Ludogorets este o echipă foarte bună. Sunt campionii Bulgariei, o echipă care joacă în preliminariile Ligii Campionilor, care a jucat în grupele Ligii, iar asta înseamnă că sunt o formaţie puternică”.