Proiect de lege: Amenzi de trei ori mai mari pentru marile magazine care vând alimente expirate

0
74

alimente_59638600Un proiect de lege iniţiat în Parlament şi care este posibil să fie votat şi pus în vigoare prevede ca modificarea datei de valabilitate a produselor să fie sancţionată cu amenzi de trei ori mai mari ca în prezent.

Aceasta masura a fost propusa deoarece in prezent, amenzile sunt extrem de mici, comparativ cu câştigurile marilor comercianţi.

Legea interzice modificarea termenelor si datelor de valabilitate inscrise pe produs si, in prezent, aceasta practica se sanctioneaza cu amenzi intre 2.000 si 20.000 de lei. După intrarea în vigoare a proiectului legislativ, comercializarea alimentelor expirate ar urma să fie sancţionată cu amendă cuprinsă între 4.000 de lei şi 60.000 de lei.

“În cazul produselor perisabile, precum carnea şi produsele din carne, păstrarea în vânzare a produselor expirate poate atrage contaminarea acestora cu diferite bacterii şi chiar punerea în pericol a vieţii românilor care ajung să le consume. În absenţa unor amenzi mai drastice, aceste abateri vor continua să existe şi sănătatea consumatorului să fie pusă în pericol”, sunt argumentele pentru susţinerea iniţiativei legislative.

Sursa: Romania TV