Zgonea: Dacă nu se întruneşte cvorumul pentru Ungureanu, anunţ data şi locul următoarei şedinţe

0
85

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, ieri, că în situaţia neîntrunirii cvorumului pentru şedinţa de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, preşedintele Camerei trebuie să declare închisă şedinţa şi să anunţe data şi locul următoarei şedinţe. El a spus că unii dintre colegii săi de partid “s-au supărat” pentru convocarea de marţi a plenului şi că el le-a explicat, în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, că dacă nu convoca această şedinţă, parlamentarii opoziţiei o făceau pe 1 iulie.

“În opinia mea, coaliţia funcţionează în acest moment. Nu am avut o negociere în cadrul coaliţiei, constituţional şi pe Legea SIE, nu se poate discuta o astfel de negociere. Am aflat nişte poziţionări de la televizor, ale unor parteneri de coaliţie. Le-am luat ca atare şi am făcut un calcul, am voturi să fiu împotrivă sau nu am. Am făcut un calcul foarte simplu şi mesajul nostru în partid a fost în unanimitate. Noi nu putem să fim consecvenţi decât deciziilor pe care le-am avut. Am avut o decizie consecventă în 2012, o avem şi în 2015, nu ne schimbăm. Acest lucru a fost deci în Biroul Permanent. Au fost colegi care s-au supărat. Le-am spus: «dacă nu faceţi mâine plenul, parlamentarii opoziţiei poate să convoace plenul pe 1 iulie, dar îl convoacă ei atunci şi trebuie ei să-şi facă majoritatea»”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, procedural, a convocat Biroul Permanent de îndată, adică ieri, şi şedinţa plenurilor reunite va fi astăzi, fiind o altă discuţie dacă nu va fi cvorum. “Aici am convocat Biroul Permanent deîndată, adică luni şi am reuşit să facem un lucru foarte bun. Dacă la şedinţă vom avea cvorum vom vedea, lipsa cvorumului obligă preşedintele să închidă şedinţa şi să anunţe data şi locul următoarei şedinţei”, a mai spus Zgonea. El a mai arătat că parlamentarii PSD nu vor participa la şedinţa de astăzi a Parlamentului, va fi prezent doar el, în calitate de preşedinte al Camerei şi, probabil, Călin Popescu Tăriceanu, ca preşedinte al Senatului.