“Planul Juncker” va activa cel puţin 315 miliarde de euro în investiţii private

0
105

În următorii trei ani, “Planul Juncker” – sau EFSI – va activa cel puţin 315 miliarde euro în investiţii private, care vor facilita creşterea economică fără crearea de noi datorii.

Marian-Jean Marinescu

Cu EFSI funcţional ne putem atinge scopul de a mobiliza 240 de miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură şi putem investi 75 miliarde euro în coloana vertebrală a economiei noastre: IMM-urile. Acestea asigură două treimi din locurile de muncă din sectorul privat şi reprezintă 99% din întreprinderile din Europa. “Grupul PPE a susţinut EFSI de la început, din momentul când preşedintele Juncker l-a prezentat ca prioritar. În ciuda rundelor dificile de negocieri, nu m-am îndoit niciodată de succesul acestuia. Acum, statele membre, precum şi celelalte entităţi eligibile, trebuie să propună proiecte care sa ajute Europa. Avem nevoie de mai multe investiţii, creştere economică şi mai multe locuri de muncă. EFSI este o oportunitate care nu poate fi pierdută “, a declarat Marian-Jean Marinescu, vicepreşedinte al grupului PPE responsabil pentru buget şi politici structurale.

José Manuel Fernandes

Acest plan are potenţialul de a crea mai mult de 1 milion de noi locuri de muncă

“Planul Juncker” reduce o parte din risc şi atrage investitori în proiecte de finanţare care altfel nu ar fi mobilizate. „Fondul European de Investiţii Strategice (EFSI) trebuie utilizat, acum e momentul oportun pentru proiecte, pentru investiţii în Europa. Politicienii nu creează locuri de muncă, dar îi pot ajuta pe cei care o fac. Acest plan are potenţialul de a crea mai mult de 1 milion de noi locuri de muncă. Aceasta este o oportunitate reală care nu trebuie ratată”, a declarat José Manuel Fernandes MEP, negociator principal al Grupului PPE privind Fondul European pentru Investiţii Strategice.