Oficial în Liga I! CS Universitatea a fost afiliată

0
89


 După îndelungi tergiversări, CS Universitatea Craiova a reintrat în fotbalul românesc cu drepturi depline. Adunarea Generală a FRF a votat, sâmbătă, cu o majoritate covâşitoare, 168 de voturi pentru şi două abţineri, afilierea grupării alb-albastre, oferindu-i totodată dreptul de promovare în Liga I.

În prealabil, Adunarea Generală aprobase noul statut al FRF, care elimină restricţia de a promova neavând trei ani de afiliere.

“Craiova merita o echipă în prima ligă”

Imediat după aflarea verdictului Adunării Generale, atacantul Ştiinţei, Costin Curelea, aflat alături de echipă într-un stagiu de pregătire în Slovenia, la Dravograd, a declarat: „Nu-mi făceam griji în privinţa afilierii. Este o decizie absolut normală. Am muncit greu, să nu credeţi că este uşor în liga a doua. Situaţia a fost dificilă, dar este bine că am reuşit. Această decizie ne-a liniştit. Era păcat ca o echipă precum Universitatea să nu participe în Liga I. E un moment important pentru toată lumea, dar mai ales pentru suporteri şi oamenii din Craiova care chiar meritau o echipă în prima ligă. Mie unul îmi era foarte dor de meciurile contra lui Dinamo şi Steaua. Sunt convins că şi oltenilor, aşa că mă aştept să vină multă lume la stadion. La Craiova se cere întotdeauna performanţă, poate primul an va fi de tranziţie, dar apoi ne vom gândi doar sus”.

Remiză smulsă in extremis în primul amical al turneului sloven

CS “U”  a încheiat la egalitate, scor 2-2, vineri seară, împotriva macedonenilor de la Vardar Skopje, în primul amical din stagiul de pregătire sloven (14 iunie-10 iulie). Alb-albaştrii au deschis scorul prin Nicuşor Bancu, încă din minutul 3. Jucătorul de bandă, găsit ideal de Vătăjelu, pe culoar, a continuat perfect faza, şutând fără speranţe pentru goalkeeper-ul advers. Vardar a revenit repede în joc, egalând la următoarea fază, iar cu 10 minute înainte de finalul reprizei a trecut în avantaj. Universitatea a reuşit să scape neînvinsă la ultima fază a jocului, când Ivan, lansat de Velcovici, a pătruns în forţă în careu, şi, din unghi a marcat pentru 2-2.

Universitatea a controlat în multe momente partida, a schiţat frumos acţiunile ofensive, extrem de elaborate, dar s-a văzut, pe alocuri, lipsa relaţiilor de joc.

Primul 11 trimis în teren de Jerry Gane a fost urmărorul: Brac – Dănănae, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Neacşa, Bancu, Mateiu, Pleşan – Ferfelea, Curelea. În repriza secundă formula Craiovei s-a schimbat, arătând astfel: Straton – Dănănae, Frăsinescu, Acka (Berceanu 60), Velcovici – Neacşa (Sin 55), Pleşan (Nuno Rocha 55), Madson, Bancu (Ivan 68) – Valskis, Curelea.

Următorul joc amical al Universităţii este programat pe 1 iulie împotriva grupării NK Celje, din prima ligă slovenă, după care, în 3 iulie, va întâlni pe croaţii de la Slaven Belupo, iar în 6 iulie, o altă echipă de primă ligă sloven, Olimpia Ljubljana.

De mâine, Gane va miza şi pe Avrămia şi Herghelegiu

Începând de mâine, vor face joncţiunea cu lotul Universităţii Craiova şi jucătorii Adrian Avrămia şi Andrei Herghelegiu, celor doi urmând să le expire azi contractele cu o altă nou promovată, CSM Iaşi. Ambii sunt internaţionali de tineret. Avrămia evoluează pe postul de fundaş, iar Herghelegiu e atacant. Cei doi au semnat cu “U” înţelegerii pe trei sezoane.

În schimb, după prima parte a pregătirii din Slovenia, Gane a renunţat la la brazilianul Juan Chera şi la fundaşul central Andrei Berceanu.