Acţiuni pentru combaterea furturilor de lemne

0
96

Poliţiştii doljeni au organizat o acţiune de amploare la acest sfârşit de săptămână, vizând combaterea furturilor de lemne. Oamenii legii au aplicat pe aprcursul acestor activităţi amenzi de peste 70.000 lei.

Poliţişii Serviciului Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Dolj au organizat, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori, circulaţiei şi comercializării ilegale a materialului lemnos. Au fost efectuate 57 de controale, dintre care 4 la unităţi de comerciale, dar şi la intersecţia străzilor Calea Dunării şi Râului unde persoane fizice obişnuiesc să comercializeze ilegal material lemnos. „Pe parcursul acestor activităţi, poliţiştii au constatat şi aplicat 42 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 71.600 lei”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Între cei prinşi „pe picior greşit” a fost şi Daniel Popescu, de 24 de ani, din comuna Bala, judeţul Mehedinţi, depistat la intersecţia străzilor Calea Dunării şi Râului din Craiova în timp ce comercializa material lemnos, specia fag, în loc neautorizat. A fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 cu amendă în sumă de 5000. În plus, în aceeaşi zona a fost depistat şi Constantin Uscătescu, de 44 de ani, din oraşul Ţicleni, judeţul Gorj, în timp ce oferea spre vânzare lemn de foc în loc neautorizat. şi el a fost amendat de poliţişti tot cu 5.000 de lei, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.