Teatrul „Colibri” și Teatrul ACT: parteneriat unic în România, realizat de 4 ani la Craiova

0
576

Teatrul pentru copii și tineret „Colibri” a încheiat, în urmă cu câteva zile, Stagiunea Colibri. ACTul2, începută în decembrie 2017 și care a adus la Craiova șase titluri din repertoriul Teatrului ACT București. După patru ani de parteneriat public-privat constant și unic în România între cele două instituții de spectacol, această stagiune a reconfirmat succesul la public al producțiilor ACT, datorat calității acestora, distribuțiilor de excepție, prețului accesibil tuturor și longevității colaborării dintre cele două teatre, ale cărei baze s-au pus în anul 2014.

În tot acest timp, spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova, Teatrul „Colibri” fiind singurul din țară cu microstagiune constantă a instituției bucureștene, datorată apetenței publicului craiovean pentru acest gen de spectacole, lucru remarcat, spre exemplu, la „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija, care s-a jucat pentru a treia oară cu sala plină.

De asemenea, prezența pe scena păpușilor a producțiilor de teatru dramatic onorează secțiunea de tineret din titulatura instituției, Teatrul „Colibri” Craiova fiind singurul teatru din subordinea autorităților locale care se adresează tuturor categoriilor de public, desființând prejudecata potrivită căreia prezintă producții doar pentru copii.

Tot în Stagiunea Colibri. ACTul2, în săptămâna dedicată teatrului din luna martie a acestui an, „Colibri” a vernisat la Craiova expoziția de fotografii Atitudini – Marcel Iureș în imagini”, o producție a Festivalului Național de Teatru – ediția 2016.

Pentru că în 2018 Teatrul ACT București aniversează 20 de ani de la înființare, „Colibri” intenționează să celebreze și la Craiova cele două decenii de existență ACT în România.

Stagiunea Colibri. ACTul 2 s-a deschis în decembrie 2017 cu producția „N-ai tu treabă!“, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac“ de Ion Creangă, regia: Alexandru Dabija, cu: Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu. În ianuarie 2018, publicul craiovean s-a bucurat de spectacolul „O intervenție“ de Mike Bartlett, regia Radu Iacoban, cu Ana Ularu, Lucian Iftime, scenografia Cezarina Iulia Popescu.

Au urmat alte trei producții ale Teatrului ACT București: în luna februarie „LUNGS“, de Duncan Macmillan, cu Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, regia Nicolae Constantin Tănase, scenografia Adeline Andreea Bădescu; în luna martie „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija; în aprilie „Constelații“ de Nick Payne, cu Ana Ularu și Radu Iacoban, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan.

„Stage Dogs“, cu Marcel Iureș și Florin Piersic jr., adaptare (după „A life in the theatre“ de David Mamet) și regie Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan, a încheiat joi, 24 mai 2018, Stagiunea Colibri. ACTul 2.

 

Mulțumim publicului pentru interesul manifestat față de spectacolele propuse de Colibri. ACTul 2 și îl așteptăm din toamnă cu o nouă stagiune!