Jurnalistul rus, Arkady Babchenko a fost asasinat, la Kiev

0
161
Un cunoscut jurnalist rus de opoziție, Arkady Babchenko, a fost împuscat marți, la Kiev, și a decedat la scurt timp, în ambulanță, din cauza rănilor, a anunțat poliția ucraineană, transmit Reuters și AFP.

O femeie a alertat serviciile de urgență anunțând că și-a găsit soțul plin de sânge în locuința lor din Kiev, a explicat poliția. Anchetatorii suspectează că asasinatul a fost comis din cauza “activității profesionale” a lui Babchenko.

 
Babchenko (41 de ani) era unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de război din Rusia, dar și-a părăsit țara pentru că se temea pentru viața sa. 
 
Critic virulent al regimului președintelui Vladimir Putin, Babchenko a părăsit Rusia în urmă cu circa un an, după ce a primit amenințări. S-a mutat mai întâi la Praga, apoi la Kiev.
 
“Era la el acasă, în cartierul Dniprovskyi din Kiev. Soția sa era în baie și a auzit lovitură puternică. Când a ieșit, l-a văzut pe soțul său sângerând”, a relatat un purtător de cuvânt al poliției, Yaroslav Trakalo, adăugând că jurnalistul era “mort în ambulanță”.
 
“Arkady Babchenko a fost împușcat de trei ori în spate în scara blocului, când se întorcea de la magazin”, a scris la rândul său, pe Facebook, unul dintre colegii lui, jurnalistul Osman Pashayev.
 
Pashayev a amintit totodată că se împlinea un an de când Babchenko găzduia o emisiune la postul privat de televiziune ATR din Ucraina.