Olanda şi Danemarca se bat pe căpşunarii din România

0
85

Doljenii în căutarea unui loc de muncă pot să opteze pentru unul oferit în Spaţiul Economic European.  Angajatorii oferă  prin intermediul reţelei EURES România, 857 locuri de muncă vacante. De exemplu, în Italia sunt la mare căutare infirmierii şi asistenţii medicali. În Germania se caută dascălii, iar în Marea Britanie îngrjitorii de personae. Danemarca în continuare prefer românii la culesul căpşunilor, iar cehii duc lipsă de şoferi de autobus.

capsuniPeste 280 de craioveni ar putea ajunge în Italia, la muncă. O sută ca infirmierii,  140 ca asistenţi medicali şi 40 îngrijitori la domiciliu. Germania duce lipsă de şoferi profesionişti. În acest domeniu se găsesc 50 de locuri de muncă vacante. Nici cu educatorii nu stau foarte bine nemţii, se caută 15 dascăli, dar cu condiţia să cunoască limba germană, care nu este chiar la îndemâna oricui.

Şi în ţara lui Merkel se duce lipsa personalului medical, 25 de job-uri de asistenţi medicali sunt libere. În Germania piaţa forţei de muncă este foarte generoasă, se caută de la  fizioterapeuţi până la betonişti. Patru excavatorişti sunt solicitaţi pentru perioada aceasta, precum şi patru montatori izolaţii clădiri, patru specialişti sisteme de canalizare, patru zidar, trei bucătari, trei ingineri testare echipamente semiconductoare automate, trei operatori utilaje pentru construcţii, trei operatori maşini şi instalaţii fabricare produse din plastic, doi electricieni în construcţii, doi electricieni în construcţii cabluri, doi lucrători în construcţii, doi maiştri construcţii reţele de cabluri, doi maiştro hidroizolaţii clădiri, doi maiştri construcţii de drumuri, doi maiştri construcţii civile, doi operatori maşini, doi ospătari.

Inginerii ofertaţi de Germania

ajofmSunt vacante, tot în Germania două locuri de personal auxiliar în domeniul, tehnician electronist – două locuri, un job de ambalator, un post demichef de cuisine, un demichef de rang, un post de dezvoltator software Backend, un job de dezvoltator software Frontend, un dulgher, un  grădinar, un instalator/montator ţevi, un instalator clădiri,  infirmier, un îngrijitor persoane vârstnice, un post de hamal, un inginer electronist şi software, un inginer/expert unităţi hidrostatice, un inginer proiect sisteme hidraulice, un post de instalator, un job de manager calitate, un manager în construcţii, un loc de maistru construcţii civile, un mecanic instalaţii sanitare, un muncitor în construcţii din beton armat, un montator acoperişuri, un operator stivuitor, un operator pompe beton, un post de personal în domeniul hotelier dar şi un recepţioner, un sudor, un mecanic industrial şi nu în ultimul rând, un inginer electronist.

Cehia duce lipsă de şoferi de autobuz

capsuni 1În Marea Britanie piaţa duce lipsă în continuare de personal medical specializat.  96 locuri de muncă sunt vacante în acest moment, mai mult de jumătate sunt pentru îngrjitor persoane, 25 asistenţi medicali, 10 tâmplar/dulgher naval, 6 îngrijitor persoane, 5 îngijiritor persoane şi îngrijitor copii. În Danemarca sunt aşteptaţi la muncă 60 de muncitori necalificaţi pentru cules de căpşuni, mazăre şi cartofi. De asemenea duc lipsă de  distribuitori de ziare şi colete – 30 de locuri. În Republica Cehă sunt 70 de job-uri vacante. Cehia duce lipsă de şoferi de autobus – 30 de locuri, dar şi de  şlefuitori – 20 de posturi. Zece sudori ar putea să-şi găsească un job bine plătit în Cehia, dar sunt căutaţi şi electricienii auto – 5 job-uri şi nu în ultimul rând, mecanici auto – 5 locuri. Şi în Slovacia sunt locuri de muncă vacante,  30 lucrători în producţie,  doi bucătari şefi şi doi chelneri.  Olanda  e la mare concurenţă cu Danemarca. Şi aici se caută culegătorii de căpşuni. În ţara lalelor sunt 20 de locuri de muncă vacante în agricultură.