Doljeni la puşcărie pentru tâlhărie calificată

0
161

Doi doljeni, de 23, respectiv 36 de ani, au fost încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, sâmbătă, după ce au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată.arestat

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, sâmbătă, 28 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au organizat o acţiune pe linia depistării persoanelor urmărite în temeiul legii. Astfel, în urma activităţilor specifice întreprinse, au fost puse în executare două mandate emise de magistraţii Judecătoriei Roşiori de Vede.

Este vorba despre George Eugen Brezoi, de 23 de ani, din comuna Unirea (Dolj), condamnat la 3 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, şi de Haralambie Cătălin Cojoacă, de 36 de ani, din Pleniţa, Dolj, condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Poliţiştii doljeni i-au încarcerat pe cei în cauză la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, faptele pentru care au fost condamnaţi George Eugen Brezoi şi Haralambie Cătălin Cojoacă, împreună cu un alt doljean, Victor Bocea, din comuna Caraula, s-au petrecut anul trecut, în luna februarie. Cei trei au discutat cu nişte localnici din Roşiori de Vede să cumpere de la ei câini ogari, s-au dus acolo, însă nu s-au mai înţeles la preţ, aşa că doljenii i-au luat la bătaie pe vânzătorii câinilor, lovindu-i cu o bâtă şi un topor, şi au plecat cu câinii şi cu banii. Au fost prinşi când au revenit acasă, în Dolj, de poliţiştii alertaţi de colegii lor din Teleorman, iar pe 18 februarie 2015 Brezoi şi Cojoacă au fost arestaţi preventiv în baza mandatelor emise de Judecătoria Roşiori de Vede.

La începutul lunii martie 2015 cei trei au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată, iar pe 22 februarie 2016 a fost pronunţată sentinţa pe fond. Brezoi a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare, Cojoacă a primit 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare (ambii fiind recidivişti), iar Victor Bocea a primit 2 ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul Primăriei Caraula.

Inculpaţii, nemulţumiţi de sentinţă, au declarat apel, însă Curtea de Apel Bucureşti le-a respins apelurile, ca nefondate, la sfârşitul săptămânii trecute, pe 27 mai a.c.: „Respinge ca nefondate apelurile formulate de inculpaţii Brezoi George Eugen, Cojoacă Haralambie şi Bocea Victor împotriva sentinţei penale nr. 32/22.02.2016 pronunţată de Judecătoria Roşiorii de Vede în dosarul cu numărul de mai sus. În baza art. 273 al. 2 C.p.p. obligă pe fiecare dintre apelanţi la câte 600 lei cheltuieli judiciare stat, din care sumele de câte 90 de lei pentru fiecare inculpat, reprezentând onorariile parţiale ale apărătorilor din oficiu, vor fi avansate din fondurile MJ. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.05.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.