Studenti actori craioveni, în selecția Festivalului de Teatru Studențesc din Polonia

0
57

Studenții actori ai Departamentului de Arte susțin Craiova, pentru a obţine titlul de „Capitală Culturală Europeană” în selecția Festivalului de Teatru Studențesc din Polonia.

Studenții Departamentului de Arte vor avea astăzi, 30 mai 2014, ora 17:00, premiera spectacolului Plastika (adaptare scenică după piesa de teatru L’épouvantable petite princesse de Geneviève Damas) în cadrul evenimentului “Zilele Craiovei”, ediția XVIII 2014.

Pauline Decaux, Baptiste Febvre, Flavia Dobre, Ion-Lucian Dincă, Petrișor Diamantu și Claudia Suliman sunt cei șase studenți (licență și master) care vor prezenta alături de profesorii lor coordonatori, Alina Mangra și Remus Vlăsceanu, un spectacol dinamic și comic în limba franceză. Cu această ocazie, invităm publicul iubitor de teatru la Aula „Al. Buia” (Facultatea de Agronomie).

Spectacolul va avea cea de-a doua reprezentație, pe 3 iunie la Festivalul de Teatru Studențesc din Poznan (Polonia), ca urmare a selecției realizate de un juriu format din specialiști in Arta Actorului din Canada, Belgia, Franța și Africa.

Studenții Departamentului de Arte, din cadrul Universităţii din Craiova, participă în competiție alături de doar cinci trupe din Europa fiind susținuți financiar de Universitatea din Craiova, Primăria Municipiului și AUF (Agenția Universitară a Francofoniei, Biroul Europa Centrală și Orientală).