„Copilul, muzeul și povestea”, la centrele de plasament „Noricel” și „Sf. Vasile”

0
402

Muzeul Olteniei şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează astăzi, ora 10.00, la Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilităţi „Noricel” şi Casa de Tip Familial „Sf. Vasile”, evenimentul „Copilul, muzeul și povestea”, dedicat Zilei Internaționale a Copilului.

Pentru că 1 Iunie este un prilej de a sărbători copilăria, dar și de a-i sprijini pe cei mici, Muzeul Olteniei va oferi celor peste 30 de copii cu dizabilităţi, din cele două centre de protecţie, posibilitatea să devină, la ei acasă, ghizi pentru câteva ore într-o lume a Planetei verzi, o lume a jucăriilor realizate de ei pentru ei, într-o lume de poveşti şi oameni costumaţi în personaje pline de farmec. „Fiecare personaj, fiecare bucăţică de decor sau de costum va constitui o pagină din cartea cu poveşti a copilăriei şi va reconstitui, în centrele menţionate, lumea fascinantă a muzeului”, spun reprezentanții instituției.

Împreună cu voluntarii din cadrul proiectului „I like the museum”, specialiştii muzeului vor desfășura atelierele mobile „Bios Art”, prezentând fascinanta lume a insectelor și animalelor. Utilizând ca sursă de inspiraţie materialul prezentat, în cea de-a doua parte a întâlnirii copiii vor realiza reproduceri ale animalelor favorite folosind diverse tehnici (quilling, pictură, origami, confecţionarea unor fluturi din materiale reciclabile etc.).

Micuţii prieteni ai Muzeului Olteniei vor prezenta un program artistic şi vor crea ad-hoc, împreună cu voluntarii instituţiei, un muzeu imaginar în care ei înșiși vor deveni ghizi. Totodată, vor învăţa micile secrete ale meseriei de muzeograf şi vor purta chiar ecusoane de ghizi.