Craiova – FCSB: despre arbitraj şi “ziariştii de casă” ai lui Becali

0
1838

La rece, victoria Ştiinţei pare la fel de entuziasmantă, în special datorită spiritului de sacrificiu al alb-albaştrilor. Dar dezgustul se intercalează şi el, prin interpretările date de mass-media succesului Craiovei în derby. Majoritatea “presarilor” evidenţiază numai un aşa-zis penalty nedat de Kovacs pentru o intrare a lui Bancu la Niţă. Toţi aceşti “ziarişti de casă” ai lui Becali nu menţionează că o fază identică a fost în startul meciului, la şutul lui Cicâldău. Digisport a prezentat şi faza Craiovei, dar abia într-un târziu, Gabi Balint şi Ilie Dumitrescu au apreciat că fazele sunt identice şi că trebuia luată aceeaşi decizie în cazul ambelor. Ceea ce a şi făcut Kovacs. Balint a apreciat fault la ambele, iar Dumitrescu a spus că “în campionatele puternice se lasă jocul să curgă”. OK, să zicem că trebuia acordat fault la ambele. Cel mai probabil, Ştiinţa ar fi avut 1-0 şi erau foarte mici şanse să mai asistăm la a doua fază, după cum am văzut că se poate apăra Craiova atunci când are avantaj. A, şi să nu uităm remarca lui Naum, la fel de “fiert în suc propriu” ca întotdeauna când FCSB o încasează, cu atât mai mult acum, după un eşec în Bănie. Conu’ Radu ciclistul, văzând că nu poate înota împotriva curentului din studio, mai ales că primise şi SMS de la “Nelu de la Vâlcea”, care a admis şi el că sunt faze identice, a ţinut să menţioneaze “că duritatea nu este aceeaşi” şi că “şi Cicâldău intră în fundaş”. Aha, ceva de genul: “Păi da, dar şi victima a intrat în cuţitul criminalului”.

Oricum, este şocant câtă influenţă are familia Becali sau cât de mulţi presari iubesc această nouă echipă din Berceni. Aproape toate canalele media centrale discută aproape exclusiv despre faza FCSB-ului. Probabil au vreun grup de whattsapp în care Meme Stoica le livrează subiectul şi ei trebuie să-şi justifice “apartenenţa”, să muşte la comandă, să “apere turma de oiţe”, cu orice preţ. Sau poate, cine ştie, nu cu orice preţ… Ca să-l parafrazez pe  Udrea, (el referindu-se la Kovacs), omul lui Ioaniţoaia la gsp: dacă prezinţi trunchiat fazele, le interpretezi numai într-o direcţie, ori nu te pricepi la fotbal, ceea ce mă îndoiesc, ori n-ai echidistanţă, ceea ce e foarte grav! Şi e amuzant cum încearcă aceşti ziarici să se acopere, să pară obiectivi în ochii fraierilor, precizând că ei au lăudat de fapt evoluţia Craiovei, dar “trebuie să spunem lucrurilor pe nume”. Ar fi amuzant, dacă nu ar fi dezgustător…

FCSB este o echipă organizată în afara terenului: are ziarişti care sunt abili în ceea ce au de îndeplinit, pun presiune pe arbitri şi pe CCA, FCSB are echipe vasale, care simulează fotbalul în meciurile directe şi îşi dau viaţa în meciurile cu Craiova. Numai aceste controale antidoping i-au mai domolit oleacă pe oamenii lui Tommy Neubert.

Hai să cităm totuşi câţiva dintre aceşti ziarişti (să ne ierte ceilalţi prieteni ai familiei Becali care “şi-au făcut datoria” dar nu am avut “onoarea” să le observăm “opiniile pertinente”):

Remus Răureanu, gsp: “Universitatea a fost din nou favorizată de arbitru. Kovacs i-a refuzat FCSB-ului un penalty la faultul lui Bancu la Niță și a confirmat astfel suspiciunile despre atitudinea lui anti-Becali și atitudinea generala pro-Craiova a arbitrilor.”

Dan Udrea, gsp: “Singurul personaj negativ al reprizei a fost Istvan Kovacs, care n-a dictat un penalty cât Casa Poporului pentru FCSB. Dacă nu vezi crampoanele lui Bancu înfipte pe glezna puștiului Niță înseamnă că fie n-ai valoare, ceea ce mă îndoiesc, fie n-ai echidistanță, ceea ce e foarte grav!”

Mihai Mironică, sport.ro: “E deja scandalos ce se intampla pe relatia Kovacs-FCSB, echipei bucurestene fiindu-i din nou refuzat un penalty clar de catre arbitrul clujean, ca doar Kovacs locuieste de ani buni in Cluj. Mai mult, Bancu trebuia si el eliminat, daca nu direct la faza in care ataca foarte dur la Nita, cand trebuia sa se dicteze penalty, atunci in repriza a doua, cand Bancu mai ia un galben si pentru un atac la Ovidiu Popescu. La faza penalty-ului refuzat oaspetilor, Istvan Kovacs este bine plasat, mai la stanga fata de Nita si astfel poate vedea foarte bine acel atac violent al lui Bancu. Dar, asa cum spune Becali, lui Kovacs i-or fi “intunecat privirea dracii” in ciuda faptului ca patronul FCSB-ului s-a rugat intens sa nu se mai intample asta.”