Ştiinţa câştigă în Gruia, după cea mai bună prestaţie din 2017

0
94

CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-3

Au marcat: Ivan 30, 76, Zlatinski 44.

CFR: T. Marc 5 – Tiago Lopes 5, Larie 5, Horj 5, Peteleu 6 – Gomelt 5, Nascimento 5 (46 Dan Roman) 5 – Sorsa 4 (61 Antal) 6, Păun 5, Deac (10 Juan Carlos) 5 – Omrani 6. Antrenor: Vasile Miriuţă.

Universitatea Craiova: Mingote 7 – Dumitraş 7, Barthe 7 (Robert Petre 46) 7, Screciu 7 – Dimitrov 7, Zlatinski 8, Bancu 7, Briceag 7 – Băluţă 8 (83 Măzărache), Ivan 9, Jazvic 7 (75 Bârzan) 7. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Arbitru: George Rădulescu 7.

Universitatea avea o revanşă de luat faţă de CFR, după umilinţa din tur de la Piteşti şi şi-a luat-o cu ştaif, într-o manieră de echipă cu pretenţii. După cea mai slabă evoluţie din 2017, în semifinala de Cupă cu Voluntariul, pentru Ştiinţa a urmat. În Gruia, cea mai bună prestaţie a anului. Mulţescu a trimis tot o formulă cu 3 stoperi, ca şi în meciul cu Dinamo, dar l-a pierdut la ultima fază a primei reprize pe Barthe, accidentat. Şi Deac, cel care prindea în tur un şut rar, cu care deschidea scorul, s-a accidentat devreme, după ce şi Camora, Bud şi Nouvier declaraseră forfait chiar înainte de meci.

Universitatea a dictat ritmul jocului, simţind seara mai slabă a gazdelor şi a reuşit cea mai clară victorie a sezonului, după cea cu Voluntariul, în primul meci al anului. Băluţă a făcut un meci excelent, sporind regretele că a lipsit în semifinala Cupei. Ivan şi-a păstrat banderola şi a fost decisiv: a deschis scorul cu un şut senzaţional, de la 20 de metri, cu stângul, în plasa laterală şi l-a închis în repriza secundă, după un assist al unui alt jucător de 20 de ani, Robert Petre. Până la pauză, avantajul alb-albaştrilor fusese dublat de un contraatac formidabil, purtat de Bancu, Ivan şi Jazvic, iar Zlatinski a venit cu finalizarea ideală, sub bară, marcând pentru a doua etapă la rând, după reuşita din prelungiri, cu Dinamo.

Unica ocazie a gazdelor a venit în repriza a doua, ratată de Roman, dar şi oltenii au mai irosit alte două şanse de gol, prin Măzărache şi Jazvic.

La final, Alex Băluţă a declarat: „Ne-am mobilizat foarte bine, am făcut ceea ce ne-a spus nea Gigi. Am mai jucat aşa ofensiv, dar ne-au lipsit golurile. Ne dorim ca nea Gigi Mulţescu să rămână lângă noi cât mai mult timp, fiindcă i se datorează şi lui evoluţia de anul acesta”

Gigi Mulţescu a spus: „Le-am spus jucătorilor că avem ocazia să ne împăcăm cu noi. Cu toate că am avut doar 2 zile de pauză, ne-am refăcut mai bine . Am fost foarte dezamăgit când suporterii mi-au strigat demisia la meciul cu Voluntariul. Nu vreau să spun acum dacă plec sau nu, deşi eu răspunsul l-am dat demult. Vreau să las ceva în urma mea la Craiova, pe lângă jocurile bune pe care le-am făcut, să promovez şi nişte jucători tineri”.

Vasile Miriuţă: „N-a fost seara noastră, a fost o victorie meritată a Craiovei”.