Simpozion naţional studenţesc, la Tismana

0
339

La Mănăstirea Tismana vor avea loc, în perioada 3-5 mai, lucrările Simpozionului Naţional Studenţesc organizat de Facultatea de Teologie a Universității din Craiova şi Arhiepiscopia Craiovei. Puse în dezbatere vor fi temele „Tradiţie şi înnoire în activitatea pastoral-misionară a Bisericii Ortodoxe Române” şi „Teologie şi slujire pastorală în viaţa şi opera Sfântului Ioan Gură de Aur”.

Potrivit Mitropoliei Olteniei, „activitatea îşi propune să promoveze dorinţa de cercetare şi studiu în rândul studenţilor din întreaga ţară, deschiderea spre dialog şi cunoaştere în rândul tinerilor participanţi şi, nu în ultimul rând, să marcheze anul 2015, proclamat de Sfânta noastră Biserică Ortodoxă Română ca An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii”.

La simpozionul de la Tismana și-au anunțat participarea studenţi de la facultăţile de teologie din întreaga ţară, referatele lor fiind selectate şi analizate în prealabil de o comisie de profesori de la Facultatea craioveană de Teologie. Spre confirmarea calităţii academice a materialului prezentat, fiecare student va avea recomandarea unui profesor coordonator, precum şi sprijinul acestuia în prezentarea lucrării.