Zoli Toth Project concertează la Craiova în cadrul turneului național „Bach in ShowBiz”

0
143

Zoli Toth – promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România – este „Bach in ShowBiz” în cadrul unui spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca „Les Ateliers Nomad”. Toate acestea într-un turneu naţional extraordinar, ce vizează 11 orașe din țară. Între ele, și Craiova, unde spectacolul va fi prezentat pe scena Filarmonicii „Oltenia”, duminică, 4 mai, de la ora 19.00. Artistul nu a plecat singur în turneu, ci însoţit de colegii din proaspăt-înfiinţatul său ansamblu, Zoli Toth Project: Amalia Gîscă (vioară), Flaminia Nastai (violoncel) şi Bogdan Pop (percuţie).

Zoli Toth a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi a pus bazele trupei de percuţie „Sistem”, al cărei lider a fost timp de 15 ani. În 2005, alături de Luminiţa Anghel, „Sistem” a câştigat locul al III-lea la concursul muzical Eurovision. În 2010, Zoli Toth a debutat ca solist percuţionist cu Orchestra Radio din Bucureşti cu concertul Domino pentru percuţie solo şi orchestră al compozitorului Adrian Enescu. Cele mai importante apariţii în domeniul muzicii clasice au avut loc la Festivalul Internaţional „George Enescu”, în 2011 şi 2013, în aceste concerte interpretând la marimbă şi vibrafon piese în primă audiţie absolută.

Zoli Toth doreşte ca prin turneul „Bach in ShowBiz” să revină la formaţia sa de muzician clasic, trecută însă prin filtrul experienţei lui în showbiz. «Era un vis mai vechi să realizez un proiect fusion în care să combin muzica clasică şi ceea ce am învăţat în showbiz. Alături de echipa mea, am reuşit să-l reinventăm pe Marele Bach, o provocare deloc uşoară, mai ales atunci când aşteptările publicului de azi sunt foarte mari. Formula unică a instrumentelor de pe scenă (vioară, violoncel, marimbă şi vibrafon), programul divers, dinamic, plin de efecte speciale, culoare şi energie, combinaţia între clasic, jazz, pop sau rock, fac din „Bach in ShowBiz” cel mai provocator proiect în care m-am implicat până astăzi», declară Zoli Toth.

Turneul începe astăzi la Ploiești și mai cuprinde orașele Timișoara, Oradea, Satu Mare, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Târgu Mureș, Sibiu și București. Mai multe informaţii despre „Bach in ShowBiz” sunt disponibile pe www.zolitoth.ro. Găsiți bilete pentru concertul de duminică seara de la Filarmonica „Oltenia” la Agenția instituției: costă 15 lei (10 lei pentru elevi, studenți, pensionari).