Premiaţi pentru colectarea deşeurilor electrice şi electronice

0
126

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Craiova şi SC Salubritate Craiova SRL au desfăşurat în zilele de 26 şi 27 aprilie o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Municipiul Craiova. Cetăţenii care au participat la această acţiune au intrat într-o tombolă cu premii, care şi-a stabilit câştigătorii ieri, în sala de şedinţe a Primăriei Craiova. 

Craiovenii au avut ocazia să se debaraseze corect şi responsabil de echipamentele electrice şi electronice, atât la punctele fixe de colectare, cât şi prin serviciul de preluare gratuită de la domiciliu. Toţi cei care au depus deşeuri electrice la punctele fixe sau la echipajele mobile au avut şansa de a câştiga unul dintre premiile oferite de membrul fondator al Asociaţiei RoRec, Albatros, Skill şi Candy. Tragerea la sorţi a avut loc ieri, la Primăria Craiova, în prezenţa viceprimarului Cristina Calangiu, iar premiile au constat în: 5 maşini de călcat, 10 cafetiere, 5 mixere, 5 maşini de găurit, 4 cuptoare cu microunde digitale şi  un frigider.  „A fost o campanie mai reuşită decât anul trecut, 562 de deponenţi au participat la tombolă, în afară de cei care au depus frigidere şi maşini de spălat, aceştia primind bonuri valorice. Ne bucurăm de succesul obţinut”, a declarat reprezentantul RoRec, Dan Burciu.

În anul 2012, Asociaţia RoRec, cu sprijinul generos al autorităţilor locale, a desfăşurat 22 de acţiuni de colectare a deşeurilor electrice în judeţul Dolj, în cadrul cărora s-au strâns peste 40 de tone de deşeuri. La prima acţiune de colectare din municipiul Craiova, mai mult de 14 tone de echipamente electrice vechi sau uzate au fost colectate.