Vântu, arestat preventiv 29 de zile

0
58

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, după ce, ieri, Tribunalul Bucureşti a admis recursul procurorilor faţă de decizia de cercetare a lor în libertate. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă. Astfel, cei doi au fost încarceraţi la Direcţia Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Capitalei, unde se află şi Nicolae Popa (fostul director al Gelsor) de săptămâna trecută, însă, potrivit Codului de procedură penală, cei doi nu se vor întâlni, pentru că ar exista o legătură infracţională între ei. Odată ajuns acolo, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că Sebastian Ghiţă este doar „o unealtă în mâna Cotroceniului”. „Atunci când am ajuns la tribunal, mandatele erau deja scrise”, a spus Vîntu, el edăugâd că are „o surpriză” pentru preşedintele Traian Băsescu, pe care o va prezenta luni.

Procurorul de şedinţă a susţinut, ieri, în faţa completului de trei judecători al Tribunalului Bucureşti, unde s-a cerut arestarea celor doi, că din probele administrate până în prezent în această fază a urmăririi penale rezultă suficiente indicii că Vîntu Sorin Ovidiu şi Ilie Ion Cezar au constrâns partea vătămată Sebastian Ghiţă să adopte o conduită pe care acesta nu ar fi acceptat-o în lipsa ameninţărilor ce i-au fost adresate, şi care i-ar fi adus un prejudiciu patrimonial, şi un beneficiu corespunzător, dobândit în mod injust, pentru inculpaţi.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro. Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă „să fie lăsat în pace” de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Ca garanţie că Ghiţă va face ce i se cere, Vîntu l-a trimis pe Ion Ilie Cezar, zis Nelu Legionaru, să fie “umbra” managerului Realitatea TV, a susţinut Parchetul, situaţie confirmată de interceptările realizate de anchetatori.

În momentul în care Ion Ilie a fost prins de anchetatori cu suma de 150.000 de euro, la sediul realitatea TV, acesta a spus că reprezintă rata de leasing pentru un elicopter, însă, potrivit contractului, acveastă rata este de 13.000 de euro, mai spun procurorii.