De 1 mai alb-albaştrii pot recupera din handicapul de 6 puncte faţă de Gloria – La munca de jos

0
68

Meciul cu Unirea Urziceni este cel mai accesibil pentru Ştiinţa în acest final de sezon

Universitatea Craiova – Unirea Urziceni

Stadion: „Ion Oblemenco”, duminică, ora 14 (în direct la GSPTV)

Universitatea: Lung – Dănănae, Zoro, Stoica, Buşu – Firţulescu, Lopez, Prepeliţă, Nicolae – Stoianof, Subotici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Unirea: Curcă – Nicu, Buşcă, Mera, Lupu – Tobă, Muzac, Pătraş, Pădureţu – Rusescu, Mihalcea. Antrenor: Marian Pană.

Arbitri: Mugurel Vădan (Bucureşti) – Marius Nicoară (Băile Herculane), Gabriel Stroe (Piteşti). Rezervă: Cristina Babadac (Alexandria).

Observatori: Cornel Fecioru, Mircea Mihail (ambii din Bucureşti).

Florin Costea, pe vremea când dădea de pământ cu Apostol în lupta pentru cupele europene

De Ziua Muncii două echipe „leneşe” în acest sezon îşi dau întâlnire la un picnic deloc amical pe iarba de pe „Ion Oblemenco”. Cele două au promovat împreună acum cinci ani şi tot braţ la braţ ar putea părăsi prima ligă. De parcursul efemer în Liga I oaspeţii se pot declara totuşi fericiţi. Un titlu de campioană şi trei participări onorabile în cupele europene au încununat prezenţa echipei Bărăganului în premieră în Liga I. O echipă-surogat, care însă şi-a pus amprenta pe istoria campionatului României, dezavuată apoi fără remuşcări de Dumitru Bucşaru. Probabil cea mai bună afacere a sa. Din vechea gardă au mai rămas Nicu, Pădureţu şi Rusescu, iar completările s-au făcut din surplusurile „burghezilor” Ligii I. Urziceniul mai face doar act de prezenţă în retur din moment ce nu şi-a depus nici măcar dosarul de licenţiere, iar dacă regulile permiteau echipa s-ar fi mutat deja cu jucători, culori şi palmares la Chiajna. Craiova mai speră la un finiş în forţă care să-i salveze istoria pătată de o singură retrogradare. Conducătorii vremelnici fac calcule de zor, pun presiune pe arbitri, LPF, adversari sau orice eventual „duşman” şi în acelaşi timp strâng rândurile, recrutează din orice direcţie, apelând inclusiv la jucătorii înstrăinaţi prematur, precum Mihai Costea. Actuala Universitatea nu are însă suporterul elementelor pe care şi-a construit renumele: valoarea şi suporterii. Evoluţia a fost modestă spre penibilă în dese rânduri, evacuând aproape tribunele deja părăsite de fanii plictisiţi de eternele promisiuni neonorate de patron. Pentru meciul de duminică s-au redeschis peluzele, iar cine nu s-a supărat definitiv pe actualul management sau poate suporta până la final încă un an de zbatere şi chin în subsol, are ocazia de a-şi achiziţiona biletul spre purgatoriu. Ştiinţa are totuşi şansa unei victorii care să-i alimenteze speranţele de supravieţuire. Ultima şansă.