“Ploaie” de premii, la Palatul Copiilor din Craiova

0
586

După o pauză îndelungată, din cauza pandemiei de COVID – 19, s-au reluat concursurile, la nivel naţional, ale elevilor din toată ţara. Palatul Copiilor din Craiova a participat, weekend-ul trecut la o competiţie desfăşurată la Bucureşti, de unde echipele reprezentative ale instituţiei s-au întors cu o salbă de medalii. 

Vorbim despre Concursul Naţional “Cupa Primăverii”, ediţia a XVII-a , organizat de Clubul Copiilor al Sectorului I din Bucureşti. Competiţia s-a adresat copiilor din toate ciclurile de învăţământ, de la “primar” la “liceal”. Jurizarea a fost făcută de specialişti în domeniu, la care s-au adăugat invitaţi special: multiplele medaliate la atletism, Doina Melinte şi Monica Iagăr – Dinescu.

“Pentru noi, a fost un moment extraordinar. Echipa noastră “CHIC AEROBIC”, coordonată de prof. Alina Mihaela Mălăiescu – Udrea, a obţinut şapte premii I, participând la categoriile de vârstă 10 – 14 ani şi 15 – 18 ani, la secţiunile “DUO”, “TRIO” , “ANSAMBLU”, respectiv majorete cu “pom – pon” . Lumea crede că să fii majoretă este uşor, dar nu este aşa . Şi pentru acest lucru îţi trebuie pregătire. De asemenea, la competiţie, au fost obţinute cinci premii I la dans modern, obţinute de formaţiile “X-TREME”, “X- PLOSION” şi “MOTION”, coordonate de prof. Alina Cuţulescu. Dar, nu în ultimul rând, trebuie remarcată şi performanţa obţinută de elevii de la “dans sportiv”, sub coordonarea prof. Gina Mircioagă, însă despre asta vă poate spune dânsa mai multe  “, a precizat prof. Carmen Eugenia Pascu, director al Palatului Copiilor din Craiova.

Dragoste pentru dans

Gina Mircioagă a avut, normal, ceva emoţii, la declaraţii, dar le-a depăşit şi ne-a spus câte ceva din ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti: “Sunt puţin emotivă, aşa cum au fost şi copiii în timpul concursului. Noi tot timpul ne-am pregătit, dar din cauza pandemiei nu am mai putut ajunge la competiţii. Am avut emoţii, mai ales elevii, dar cred că ne-am descurcat. Copiii sunt foarte bine pregătiţi, le place dansul şi, ceea ce cred că este foarte important, fac din dragoste acest lucru”.