CM Qatar 2022 – 27 de echipe calificate până acum

0
266

Columbia şi Chile au ratat calificarea la Cupa Mondială 2022 din Qatar, în urma ultimei etape a preliminariilor, zona Americii de Sud. Chile a pierdut, scor 0-2, acasă, cu Uruguay, iar Columbia a câştigat, scor 1-0, în deplasare, cu Venezuela, dar şi Peru s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa Paraguay, iar peruvienii merg la baraj, de pe locul 5.

Calificate din America de Sud: Brazilia, Argentina, Uruguay şi Ecuador. Peru se va duela pentru locul la Mondiale cu învingătoarea barajului din Asia, care opune Australia şi Emiratele Arabe Unite.

Calificate din Asia: Qatar (ca ţară gazdă), Iran, Coreea de Sud, Japonia şi Arabia Saudită. Vor disputa baraj de calificare: Australia şi Emiratele Arabe Unite.

Calificate din Africa: Senegal, Ghana, Camerun, Maroc şi Tunisia.

Calificată din America de Nord: Canada. Mexic şi SUA sunt şi ele ca şi calificate, de pe locurile 2 şi 3. Locul 4, pe care va termina, aproape sigur, Costa Rica, va participa la un baraj intercontinental cu reprezentanta Oceaniei, foarte probabil Noua Zeelandă.

Calificate din Europa: Danemaca, Germania, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda, Portugalia şi Polonia. Învingătoarea dintre Scoţia şi Ucraina va întâlni Ţara Galilor pentru ultimul loc din Europa la Mondiale.