Tricolorii U21 au meci de calificare, cu Germania

0
539

Meci decisiv pentru tricolorii mici la Euro U 21. România întâlneşte Germaniei, de la ora 19, pe arena Bozsik din Budapesta, în ultimul meci din grupa de calificare. Ambele echipe au 4 puncte, după ce au învins Ungaria şi au remizat cu Olanda. Orice egal de la 2-2 în sus le califică pe ambele în sferturile de finală, la fel cum învingătoarea este sigură de prima poziţie în clasament.

Ultima confruntare dintre cele două echipe de tineret a avut loc în semifinala EURO U21 din 2019, când România pierdea în faţa Germaniei cu 4-2, după ce conducea cu 2-1 la pauză. Tot de la ora 19 se dispută meciul Ungaria – Ţările de Jos, oaspeţii fiind  mari favoriţi. Batavii au 2 puncte şi, dacă nu câştigă, nu merg mai departe.

“Nu am făcut calcule nici la început, nu facem nici acum. Este ultimul meci din grupă, unul important cu o echipă foarte bună. După opinia mea, Germania este o candidată la titlul european, la fel ca şi Olanda. Bineînţeles că noi cu o victorie suntem calificaţi.Faptul că ei au mulţi jucători născuţi în ’98 nu îi face mai puţin periculoşi. Aş spune că fizic asta îi face să fie mai puternici decât băieţii noştri. Oricum fizicul nemţilor a fost mereu peste al românilor. Am văzut primele lor două meciuri, am văzut cât de puternici sunt. Aşa că mă aştept la un meci greu” a declarat Adi Mutu, care nu poate conta pe Ganea şi Marin, accidentaţi, iar primul 11 va fi: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Boboc – Dulca, Ciobanu, Olaru – Moruţan, Măţan, Petre.