În Dolj, la simularea Evaluării Naţionale, la Matematică, prezenţă de peste 83%

0
815

Astăzi, 30 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la Matematică, din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională 2021. În județul Dolj, în urma finalizării probei, s-au centralizat următoarele date: 83,22% – Procentul de prezență a elevilor, din cei mai mult de 4.000 de elevi înscrişi; 30 de unități școlare au înregistrat un procent de prezență de 100%, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Simularea probei scrise la Matematică s-a desfășurat cu asigurarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2, conform prevederilor Ordinului Comun, nr.3235/93/2021 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.Examenul s-a desfășurat fără incidente și tentative de fraudă.

Copiii s-au pregătit

Emoţiile copiilor au fost mari, la proba de Matematică, cu unii dintre ei vorbind şi noi. Astfel,  Miruna Matei, ne-a precizat: “Sigur, ama avut ceva emoţii, mai ales că veneam dintr-o perioadă destul de grea, când am învăţat mai mult online. Din punctul meu de vedere, nu a fost foarte greu, şi mă aştept la o notă de peste 8:00. În lunile acestea, m-am pregătit foarte mult, am făcut şi meditaţii, iar în vară, la Evaluarea Naţională, vreau să fiu mult mai bine pregătită. Mi-aş dori să urmez cursurile Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu” din Craiova”. La rândul său,  Cosmin Căprioară, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional “Elena Cuza”, ca şi Miruna, ne-a declarat: “Au fost subiecte destul de uşoare, peste care am trecut. Testele de antrenament ne-au prins bine, dar trebuie să mai învăţ. Pandemia a fost destul de grea, dar m-am pregătit, iar în vară îmi doresc o notă peste 9,00, pentru a rămâne aici, la profilul “real”. Oricum, voi merge mai departe cu pregătirea”.

Rezultatele nu vor fi publice

Reamintim că rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.