ClearAir-Cv, la final de proiect

0
639

Asociația pentru Educație Sud Vest Oltenia EDUCOL împreună cu o echipa de voluntari de la OMV Petrom, Departamentele de Fizică și Comunicare, jurnalism și științe ale educației din cadrul Universității din Craiova și Centrul Meteorologic Regional Oltenia din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie au organizat o conferinţă de închidere a proiectului de voluntariat ClearAir-Cv care sa desfăşurat în mediul on-line luni, 29 martie 2021, ora 12:00.

În cadrul acestei conferințe Mihaela Tinca Udriștioiu, managerul proiectului, principalele rezultate, anume realizarea unei rețele urbane alcătuite din 3 stații meteorologice şi 13 senzori de particule; realizarea unui site web cu pagină de Facebook asociată care vor furniza informații la liber, pentru comunitatea locală, pe baza măsurătorilor efectuate de senzorii și de către stațiile meteo; dezvoltarea unei campanii de conştientizare publicului larg despre importanța stării vremii și a calității aerului pentru sănătate în 3 etape: pentru studenți, pentru elevi și pentru populația Craiovei.

Echipa de proiect își dorește continuarea acestui tip de activități în primul rând prin extinderea rețelei de senzori la nivelul regiunii SV Oltenia. Cercetătorii Departamentului de Fizică vor include rezultatele măsurătorilor în studii științifice pe care le vor comunica în contexte academice. De asemenea, pe termen lung, se intenționeaza dezvoltarea campaniilor „Adoptă un senzor!” și „Tu știi ce respiri?” în întreaga Oltenie.

ECATERINA BULAT

Jurnalism, anul I, Universitatea din Craiova