12.500 de oameni pe Arena Naţională la CE

0
603

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut o întâlnire cu o delegaţie UEFA în cadrul căreia i-a fost prezentat conceptul medical pentru protecţia organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor şi staff-ului în contextul pandemiei de COVID care se va aplica la meciurile din cadrul EURO 2020 găzduite de Arena Naţională din Bucureşti.

„Delegaţia a fost formată din domnii Andreas Schar şi Taras Mukovoz, Head of Venue Management, respectiv Venue Manager Bucureşti, Venue Management fiind entitatea care gestionează activităţile care se desfăşoară la stadion, incluzând măsurile de siguranţă şi securitate, mobilitatea, operarea stadionului, infrastructura sportivă, facilităţile pentru mass-media etc., precum şi din domnii Florin Şari şi Alexandru Cândea, lider al structurii locale de organizare UEFA EURO 2020 în România, respectiv manager operaţional al aceleiaşi structuri”, se arată într-un comunicat al MTS postat pe contul oficial de Facebook.

„Invitaţii au prezentat conceptul medical gândit pentru protecţia organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor şi nu în ultimul rând a staff-ului, aceasta având implicaţii majore asupra organizării meciurilor, deci şi o importanţă vitală pentru desfăşurarea evenimentului sportiv. Un scenariu de ocupare de 25 % din capacitatea stadionului ar însemna un număr de 12.500 spectatori prezenţi în tribune, iar siguranţa acestora, a sportivilor şi organizatorilor rămâne un obiectiv prioritar, alături de cel legat de disputarea fără incidente a meciurilor”, se mai arată pe site-ul de socializare citat.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul CE de fotbal pe Arena Naţională din Capitală. Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei. Ediţiea aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie în 12 oraşe: Bucureşti, Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), München (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Capitala României va găzdui trei partide în Grupa C şi una în faza optimilor. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19.00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16.00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19.00) şi partida din optimi care opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22.00).