Craioveanu: “Pauza competiţională te înnebuneşte, nu e uşor de gestionat”

0
154

Directorul de imagine al Universităţii craiova, Gică Craioveanu, a oferit un interviu cotidianului spaniol “El Mundo Deportivo”. Evident, subiectul principal a fost pandemia de coronavirus, care îl ţine şi pe fostul golgheter al Ştiinţei în casă, la Madrid, şi cum afectează această criză viaţa şi fotbalul.

Interviul este acordat din postura principală de fost jucător la Real Sociedad, iar titlul “O finală Bilbao – Real, fără public, nu ar fi una vie”, vizează finala Cupei Regelui, în care s-au calificat cele mai celebre echipe basce, cea din San Sebastian şi Athletic Bilbao. Iată declaraţiile lui Craioveanu:

“Sunt la Madrid şi situaţia este cât se poate de neplăcută, dar sunt o persoană optimistă, iar autoizolarea o suport cât pot de bine. Cei de la Netflix ar trebui să-mi plătească o avere, şi cei de la YouTube la fel, pentru că ascult multă muzică. Sunt alături de copii şi toate acestea ne-au prins în epicentrul pandemiei. Este o situaţie care ne-a scos din comunitatea noastră, din rutina noastră de zi cu zi şi avem nevoie de toată puterea din lume pentru a o înfrunta. Nu mă aşteptam să se întâmple acest lucru în Spania, am considerat întotdeauna că are una dintre cele mai bune asistenţe medicale din lume. Sincer, văd încă două luni de pauză în fotbal, pentru că situaţia nu s-a stabilizat. La Liga şi jucătorii doresc revenirea fotbalului, deoarece este unul dintre lucrurile care ne oferă bucurie. Trebuie să existe însă o perioadă de pregătire atunci când se vor relua competiţiile, dar va fi dificil. În iunie, România are play-off pentru EURO 2020, pe care ce să facă, să îl joace fără cei mai buni jucători ai săi? Barca şi Atletico au făcut apel la şomaj tehnic, iar Liga a pierdut 680 de milioane de euro, dar cel mai rău a fost pentru Real Sociedad, deoarece era în formă. Pauza competiţională te înnebuneşte, nu este uşor de gestionat. Real este echipa care juca cel mai bine în Spania în ceea ce priveşte fotbalul şi calitatea jocului. Este o echipă care marchează şi dacă eşti adversară, te ameţeşte, deoarece modul său de joc este foarte frumos. Antrenorul Imanol (fost coechipier cu Craioveanu, n.r) a făcut multe pentru echipă şi jucătorii care au înţeles mesajul. Ca fan al Realului vă spun că am fost încântat. O finală Athletic – Real fără oameni nu are nimic, nu are viaţă, prefer să nu se joace. Nu are niciun sens să se joace dacă le interzici oamenilor să meargă la meci, după ce au fost alături de echipă tot anul. Real are mult mai multă calitate în echipă, dar Athletic are mai multă experienţă. Cred că într-o finală cu un singur meci, calitatea e mai importantă decât experienţa, deoarece aduce stabilitate, moral şi curajul pe care îl are echipa, iar asta îmi oferă o linişte sufletească mie, unui fost jucător”.