Tenis: Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Miami

0
65

Simona Halep, a treia favorită, a fost învinsă de britanica Johanna Konta cu 3-6, 7-6 (7), 6-2, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari.

Halep (25 ani), numărul cinci mondial, a avut câteva momente favorabile de a tranşa meciul, dar nu a reuşit să profite de ele şi a cedat în cele din urmă după două ore şi 30 de minute.

Românca a început cu dreptul meciul şi şi-a făcut serviciul (1-0), iar la 2-1 a reuşit un prim break, după care s-a desprins la 4-1. Halep a făcut apoi 5-2 după ce a salvat o minge de break şi a încheiat setul cu 6-3, cu un ghem la zero.

Halep a avut un debut catastrofal de set secund, pierzându-şi serviciul la zero, iar Konta s-a dus la 3-0. Simona a început o cursă de urmărire salvând două mingi de 0-4 şi a reuşit să egaleze, 3-3. Britanica a trecut din nou în avanataj, 4-3, dar Halep a egalat, salvând două mingi de break, iar apoi a câştigat contra serviciului şi a condus cu 5-4. Simona a servit pentru meci, dar a comis două duble greşeli şi Konta a egalat, 5-5. Constănţeanca şi-a creat o minge de 6-5, dar Konta a luat ghemul, iar apoi Halep a trimis meciul în tie-break. Greşelile s-au înmulţit, dar Halep a reuşit să se desprindă la 5-3, însă a pierdut trei puncte la rând (5-6), iar Konta s-a impus cu 9-7.

Simona Halep, care a revenit recent după o lună de pauză, şi nu este la un nivel fizic prea bun, a făcut faţă greu în setul decisiv, câştigând primul ghem după ce a salvat patru mingi de break. Halep a avut apoi 2-1, dar la acest scor jocul său s-a rupt, iar britanica a făcut punct după punct şi şi-a adjudecat setul cu 6-2.

Halep a avut 3 aşi, la fel ca britanica, a comis 7 duble greşeli, faţă de 6 făcute de Konta, a avut 24 de winners (26 Konta), însă a avut nu mai puţin de 41 de erori neforţate (27 Konta).

Konta (25 ani, 11 WTA), cap de serie numărul 10, a câştigat ambele meciuri cu Halep, precedentul fiind în 2015, la Wuhan, în optimi, cu 6-3, 3-6, 7-5. Cele două jucătoare se vor înfrunta din nou mai mult ca sigur meciul de Fed Cup de la Mamaia, de luna viitoare.

Halep, sfertfinalistă şi anul trecut, va primi un cec de 146.575 dolari şi 215 puncte WTA.