Alexandra Presură, deputat PSD : Noua strategie de gestionare a pandemiei a ministrului PSD al sănătății are deja rezultate care dau încredere populației

0
427
Alexandra Presură, deputat PSD de Dolj, susţine că acum există anti-virale și medicamentele necesare pentru tratarea pacienților atât pentru spitale cât și pentru centrele de evaluare. Aceasta fiind o promisiune făcută de PSD cetăţenilor din această ţară. Mai mult, în scurt timp antiviralele vor fi disponibile și în farmacii de unde pot fi primite pe bază de prescripție medicală. “În acest moment peste 2300 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu casele județene de asigurări de sănătate și au început să testeze gratuit. S-a ajuns la peste 90000 de teste efectuate într-o singură zi. Identificarea celor infectați va preveni transmiterea virusului și impactul pandemiei se va reduce. Pentru persoanele cu test pozitiv deja se prescriu medicamente antivirale prin centrele ambulatorii nou create”, a explicat parlamentarul doljean.
Pentru tratament au fost create 230 centre de evaluare ambulatoriu pentru COVID unde orice persoană infectată se poate prezenta, fără bilet de trimitere. “După evaluarea stării de sănătate acestea primesc tratament antiviral gratuit, dacă este nevoie. Și pentru ca firmele afectate de pandemie și angajații acestora să nu sufere, Guvernul la propunerea ministrului muncii a aprobat acordarea de indemnizații pentru șomajul tehnic la firmele a căror activitate este interzisă, suspendată ori limitată din punct de vedere al capacităților de funcționare pe perioada pandemiei. Indemnizația se va acorda până la 31 martie 2022 și reprezintă 75% din salariul de bază. Rezultatul acestei noi strategii complexe de gestionare a valului 5: un număr redus de cazuri grave la ATI și un număr de decese de 8-10 ori mai mic decât în octombrie 2021, la un număr similar de cazuri zilnice”, a mai spus Alexandra Presură, deputat PSD de Dolj.