Telenovela Mitriţă: americanii-s de vină ori nu poate Craiova să-l ţină?

0
148

FC New York City îl curtează tot mai intens pe căpitanul Universităţii Craiova, cel care este văzut ca înlocuitorul lui David Villa la formaţia din Major League Soccer

Căpitanul Universităţii Craiova, Alexandru Mitriţă, este dorit de formaţia americană FC New York City, care negociază în aceste zile transferul său. Dacă „Piticul” ar ajunge în Major League Soccer, ar avea ocazia să joace împotriva jucătorului pe care-l admiră cel mai mult, italianul Sebastian Giovinco, care de 4 ani face furori la echipa canadiană FC Toronto. Se vehiculează şi o sumă oferită de americani pe Mitriţă, 6 milioane de euro, apropiată de cea solicitată de Craiova, respectiv 7.5-8 milioane de euro. Dacă va primi banii pe care-i cere, Universitatea Craiova va încasa de zece ori suma plătită Pescarei pe Mitriţă, acum un an. Pe de altă parte, Ştiinţa ar pierde cel mai important jucător, căruia este imposibil să-i găsească înlocuitor, cu atât mai puţin în perioada următoare. Craiova ar prefera să-l vândă la finalul Ligii I pe Mitriţă, dar americanii au nevoie de el acum, înainte să înceapă campionatul în Major League Soccer. Marcel Popescu a confirmat că sunt oferte pentru Mitriţă, precum şi pentru alţi jucători. „Există oferte, nu doar din Statele Unite. Oferte sunt, dar nu înseamnă că eşti obligat să vinzi dacă există oferte. Nu pot să vă spun că e o sumă greu de refuzat, sau că e o ofertă de 7 milioane. Sunt jucători pe lista unor cluburi importante care încearcă să-i ia încă din iarnă, nu din vară aşa cum ne-am dori noi. Mitriță nu este singurul jucător curtat. Încercăm să păstrăm nucleul de bază până la vară, se fac eforturi în acest sens. Mitriță a spus că ar vrea să câștige trofee, să rămână la Craiova, să plece de aici cu trofee. Viitorul ne rezervă multe surprize. Sunt situații în care nu ai ce să faci, cum a fost cu Piatek. Pe care Genoa l-a luat cu 4 milioane și n-a mai avut ce să facă. L-a dat la AC Milan cu 40 de milioane. Viața merge înainte, iar la nivelul cluburilor din România, suntem într-o situație delicată. Întotdeauna peștele cel mare îl înghite pe cel mic. Sunt situații în care nu poți să spui nu. Să sperăm că până la vară rămâne și vom avea și performanțe. Am spus-o și o repet: dorim să câștigăm cele două trofee. Acesta este visul nostru, să realizăm eventul în 2019” a spus Marcel Popescu la Digisport.

FC New York City este deţinută de şeicii care au şi Manchester City

Presa americană abordează subiectul transferului lui Mitriţă la FC New York, el fiind văzut ca un înlocuitor al veteranului spaniol David Villa. La 37 de ani, fostul superstar al Barcelonei şi al naţionalei Spaniei s-a transferat în Japonia, la Vissel Kobe, unde va fi din nou coechipier cu Andres Iniesta. Presa americană face o analiză a transferului lui Mitriţă la New York, în condiţiile plecării lui Villa. „NY trebuie să se adapteze la viaţa fără Villa. Dar şi-au găsit deja golgheterul în persoana lui Alexandru Mitriţă? Este doar o problema de timp până când New York va transfera un atacant, iar Mitriţă este jucătorul care pare că se potriveşte cel mai bine pe poziţia lui Villa, dacă este să ne raportăm la cifrele sale din Liga I. La numai 23 de ani, Mitriţă poate fi pentru mai mulţi ani un jucător important la New York” scrie jurnalistul David Garza. FC New York City este un club fondat în 2013, este patronat de şeicii care deţin şi Manchester City, iar din 2015 gruparea evoluează în Major League Soccer, unde activează în Conferinţa de Est. Campionatul în Major League Soccer începe în martie. Anul trecut, New York City a terminat pe locul 3 în Conferinţa de Est, câştigată de cealaltă formaţie din oraş, New York RedBull.