Deputatul Nicolae Giugea îi trimite edilului Craiovei o petiţie

1
145

Deputatul PNL de Dolj, Nicolae Giugea :

“Am luat cunoștință despre decizia Primăriei Craiova de a impune circulația în regim de sens unic pe 33 de străzi ale municipiului Craiova, majoritatea aflându-se în zona cuprinsă între străzile Nanterre, Spaniei, Macedonski, general Dragalina.

După cum știm cu toții, aceste străzi sunt mai degrabă liniștite, fără un trafic intens. Cu puține excepții, în zonă nu se găsesc instituții majore, centre comerciale sau alte puncte de interes care să determine blocaje rutiere sau timpi morți în trafic.

Din acest motiv, după ce m-am consultat cu mai mulți cetățeni care locuiesc în zona afectată și care m-au informat despre nemulțumirile lor, am decis să mă implic și să formulez o petiție adresată primăriei orașului nostru prin care să cerem respectarea configurației actuale.

Începând chiar de astăzi, această petiție va fi prezentată tuturor celor care locuiesc pe străzile respective și cu această ocazie îi invităm să semneze alături de noi.

De asemenea, am decis să analizăm și legalitatea deciziei primăriei, având în vedere că nu a existat nicio consultare publică pe această temă și nici nu s-a discutat în Consiliul Muncipal.

Îi cer pe această cale dlui. Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova, să dispună în cel mai scurt timp amânarea aplicării acestei decizii, apoi să purceadă la consultarea cetățenilor într-o dezbatere publică și a consilierilor municipali în prima ședință a Consiliului”.

1 COMENTARIU

  1. cam la fel si pe bd. dacia, de la brazda la consul …. s-au facut parcari cam numai pe o parte a strazii … makoritatea locatarilor din blocurile de pe partea cealalta a strazii trebuie sa mearga de la parcare cate 150 de metri intr-o parte, traverseaza pe zebra si vin inapoiiar cca. 150 de metri,ca sa intre-n bloc, caree de fapt in dreptu’ unde poti lasa masina … ce sa mai zici ca legal, conform marcajelor duble existente, cea mai mare parte a locurilor astea de parcare sunt accesibile doar cand vii pe sensul catre gara … cam asa s-a ‘rezolvat’ fluidizarea in zona …

Comments are closed.