La judecată după ce au fost prinși mituind polițiști craioveni

0
140

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Dolj au anunțat, ieri, că au finalizat cercetările, iar procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au întocmit rechizitorii prin care au dispus trimiterea în judecată a celor doi bărbați (un cetățean turc și un craiovean) prinși la începutul acestei luni încercând să-i mituiască pe polițiștii craioveni de la Rutieră. Dosarele se vor judeca la Tribunalul Dolj.

La Tribunalul Dolj a fost trimis rechizitoriul în care este inculpat Antonio Sărdaru, de 22 de ani, din Craiova, trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a oferit unui echipaj de poliție suma de 500 euro pentru a nu-i fi întocmit dosar penal unui văr, depistat conducând fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. Mai exact, pe 9 ianuarie a.c., Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj a fost sesizat de I.P.J. Dolj cu privire la faptul că un echipaj format din doi agenţi de la Biroul Poliţiei Rutiere, au oprit în trafic un autoturism, condus de Moise Sărdaru, fără a deţine permis de conducere şi aflat sub influenţa alcoolului. În timpul întocmirii actelor de constatare, la sediul poliţiei, s-a prezentat Sărdaru Antonio, care a oferit agenţilor de poliţie suma de 500 euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal conducătorului auto, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, Sărdaru fiind prins în flagrant imediat după ce le-a dat banii polițiștilor.

În plus, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, și pe Irey Erdogan, de 41 ani, cetăţean turc cu rezidenţă pe termen lung în România, care a fost prins în flagrant, pe 7 ianuarie a.c., de ofițerii D.G.A. – S.J.A. Dolj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce oferea suma de 350 lei unui echipaj alcătuit din doi agenți de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Poliţiei Rutiere, pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere auto. Acesta fusese depistat conducând un autoturism cu viteza de 86 km/oră, iar ca urmare a testării cu etilotestul s-a stabilit o concentraţie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.