Handbal (m): Franţa rămâne stăpâna lumii!

0
228

Gazda Franţa şi-a apărat cu succes titlul de campioană mondială, după ce a învins cu 33-26, duminică seară, reprezentativa Norvegiei, în finala competiţiei. În faţa a peste 15.600 de spectatori prezenţi în AccorHotels Arena din Paris, ”Les Bleus”  au făcut o primă repriză în genere ezitantă, fiind conduşi în mai mute rânduri şi la trei goluri, însă au ştiut să-şi adune forţele pentru a trece miraculos la conducere chiar înaintea pauzei, graţie unui gol al lui Valentin Porte (18-17). Partea secundă a însemnat un adevărat galop de sănătate al ”cocoşilor”, fapt facilitat şi de startul excelent, 23-18 (36). Cel mai mare avans s-a înregistrat în minutul 55, când tabela a arătat un dominator 32-24. Acesta este cel de-al şaselea titlu mondial pentru reprezentanta Hexagonului, ceea ce reprezintă un record absolut.

Nikola Karabatic a fost cel mai bun marcator al Franţei, dar şi al finalei, cu 6 goluri. La final, el a fost recompensat, pe lângă trofeul mondial, şi cu titlul de cel mai valoros jucător al competiţiei.

Amintim, podiumul a fost completat de Slovenia, care a trecut la limită, sâmbătă, în finala mică, de Croaţia, scor 31-30 (13-18).