Expoziţie personală de pictură a artistului Ion Aurel Gârjoabă, la Galeria ARTA

0
488

ion aurel garjoabaS-a născut în Mehedinţi, trăieşte la Curtea de Argeş şi, în pragul vârstei de 78 de ani, vine să îşi prezinte cele mai recente lucrări la Craiova, în cadrul unei expoziţii personale care va fi vernisată miercuri, 1 februarie, ora 18.00, la Galeria ARTA a filialei Uniunii Artiştilor Plastici din România. Este vorba despre Ion Aurel Gârjoabă – pictor, grafician, sculptor, ilustrator şi copertator de carte, fost profesor de arte şi educaţie plastică. Expoziţia cuprinde 40 de lucrări de pictură şi va putea fi vizitată de public timp de două săptămâni, accesul la Galeria ARTA fiind liber.

Ion Aurel Gârjoabă s-a născut la 22 februarie 1939, la Cerneţi, în judeţul Mehedinţi, şi a urmat cursurile Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara (promoţia 1966). După absolvire a fost profesor de educaţie plastică în mai multe şcoli din Brăila, Motru, Drobeta-Turnu Severin, Turnu Măgurele, iar în perioada 1990-2004 – la Curtea de Argeş, unde s-a stabilit cu familia.

ion aurel garjoaba 1Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România încă din 1994, Ion Aurel Gârjoabă a fost şi a rămas activ în planul creaţiei artistice: are peste 50 de expoziţii personale – deschise la Turnul Măgurele, Bucureşti, Piteşti, Dr. Tr. Severin, Târgu Jiu, Câmpulung Muscel, Timişoara, Lugoj, Arad, Cluj, Brăila, Braşov, ca şi în Nevers (Franţa). De asemenea, a participat la expoziţii de grup şi tabere de pictură, sculptură şi grafică – la Colibiţa (Bistriţa Năsăud), Negreşti-Oaş, Calafat, Vişeu, Lunca de Sus (Harghita), Vicov (Suceava), Căsoaia (Arad), Sighişoara, Câmpulung Muscel, Hoteni (Maramureş), Kraguevac (Serbia), Balcic (Bulgaria). În anul 1986 a participat la Expoziţia Artiştilor Plastici Oltenia, deschisă la Muzeul de Artă Craiova.

Ion Aurel Gârjoabă are lucrări în colecţii publice şi particulare din Belgia, Canada, Finlanda, Franţa, Italia, Olanda, Germania, Rusia, Serbia, USA, Suedia ş.a.