De la 1 februarie 2016 / Administrarea contribuabililor mijlocii trece în sarcina direcţiilor generale regionale

2
737

Printr-un ordin al preşedintelului ANAF (nr. 3649/2015), administrarea contribuabililor mijlocii trece, de la 1 februarie 2016, din sarcina administraţiilor judeţene în cea direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice. Contribuabilii mijlocii de pe raza judeţelor Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea vor fi administraţi, astfel, de Direcţia Generala Regională a Finanţelor Publice Craiova. Începând cu data menţionată, contribuabilii mijlocii nu vor mai putea efectua plata obligaţiilor fiscale în judeţul unde îşi au sediul, ci vor trebui să se adreseze Trezoreriei Municipiului Craiova. Chiar dacă o parte dintre formalităţile pe care le are de îndeplinit un astfel de contibuabil se pot face din faţa calculatorului, rămân o serie de proceduri pentru care administratorii acestor firme vor trebui să se deplaseze în Bănie. În unele cazuri, vorbim de distanţe de sute de kilometri.

Contribuabilii mari plătesc  la Bucureşti

AJFP Dolj precizează că lista contribuabililor mijlocii din raza judeţelor Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea care vor fi administraţi de către această nouă structură fiscală a fost aprobată prin O.P.A.N.A.F. nr. 3702/2015 şi poate fi vizualizată pe site-ul: www.anaf.ro, secţiunea INFO PUBLICE, modulul 04 ”Informaţii privind agenţii economici”, submodulul 01  ”Listele contribuabililor mari şi mijlocii”. Potrivit listei prezentate, peste 1500 de contribuabili din aceste judeţe vor fi administraţi de la 1 februarie de direcţia din Craiova. La aceştia se adaugă alte câteva mii, care au sedii secundare în raza teritorială a direcţiei. Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, constituită la nivelul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Craiova, are sediul în municipiul Craiova. Începând cu 1 aprilie 2005, ANAF a decis ca toţi marii contribuabili să treacă din administrarea direcţiilor judeţene în cea a municipiului Bucureşti. În total, 2.500 de astfel de giganţi economici îşi plătesc toate dările în capitală – şi vorbim despre sume mari de bani – în loc să contribuie la bugetele judeţelor în care îşi desfăşoară activitatea.

2 COMENTARII

  1. Doamne iti multumesc,ca in sfarsit am ocazia sa o vad si aceaste mai veche doleanta ale noastre inplinite!Ma bucura faptul ca marii contribuabili nu vor mai plati taxele in capitala,acolo unde s-au sifonat cele mai multe resurse financiare ale tarii.Mereu am spus ca a fost o lege tampita aceia care obliga marii contribubili sa-si achite taxele in Bucuresti.Succes guvernantilor,tinet-o tot asa sa va moara dusmanii de invidie!

  2. Citind mai atent articolul,se pare ca m-am bucurat degeaba,pentru ca marii contribuabili vad ca au ramas cu taxele tot in Bucuresti.Pacat ca nu s-a rezolvat si aceasta nedreptate atat de vizibila.Sper ca va urma,este prea buna actuala guvernare ,asa ca nu ma va dezamagi.Am incredere deplina.Multumesc!

Comments are closed.