Conducere nouă la BCR

0
141

Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române (BCR) a adoptat, săptămâna trecută, o serie de decizii privind structura Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române. Acesta va fi extins de la cinci membri în prezent la şapte, prin includerea poziţiei de vicepreşedinte executiv Operaţiuni (Chief Operating Officer) şi a celei de vicepreşedinte executiv Trezorerie, Pieţe de Capital şi Group Large Corporates, funcţie de sine stătătoare nou înfiinţată.

Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române l-a numit pe Tomáš Spurný (46 de ani) în poziţia de preşedinte executiv al BCR, acesta urmând a prelua mandatul, începând cu data de 1 aprilie 2012, de la Dominic Bruynseels, actualul preşedinte executiv al cărui mandat expiră. Dominic Bruynseels a contribuit decisiv la dezvoltarea băncii şi a portofoliului de clienţi pe parcursul ultimilor patru ani. Competenţele sale extinse şi abilităţile tehnice şi de management au jucat un rol esenţial în sprijinirea BCR pentru contracararea cu succes a crizei economico-financiare. „Aş dori să îi mulţumesc lui Dominic pentru ca şi-a folosit talentul şi experienţa în cel mai bun mod posibil pentru consolidarea poziţiei BCR de lider al pieţei şi pentru calităţile sale de lider de care a dat dovadă conducând eficient banca printr-o perioadă dificilă. Mi-a fost un partener foarte important şi a contribuit semnificativ la implementarea standardelor internaţionale în cea mai importantă bancă din ţară”, a declarat Andreas Treichl, preşedintele Consiliului de Supraveghere al BCR.

Aprobarea vine de la BNR

Funcţia de vicepreşedinte executiv Financiar (CFO) va fi preluată de Bernd Mittermair (43 de ani), actualul şef al departamentului Managementul Performanţei Grupului din Erste Group Bank AG. El îi succede în funcţie lui Helmuth Hintringer (61 de ani), care se va retrage după o carieră de succes de peste patru decenii în domeniul bancar în Europa Centrală şi de Est. Martin Skopek, în prezent membru al conducerii Erste Group, responsabil cu activitatea de retail, va prelua funcţia de vicepreşedinte executiv Retail şi Private Banking începând cu data de 1 aprilie 2012, aşa cum s-a anunţat deja. Christian Bruckner, Chief Operating Officer in BCR din anul 2010 – şi consilier al Comitetului Executiv până în prezent – va deveni membru al Comitetului Executiv si vicepreşedinte executiv Operaţiuni (COO).

„Toate numirile trebuie să fie aprobate de Banca Naţională a României”, se precizează într-un comunicat al BCR. Ceilalţi membri ai Comitetului Executiv sunt Frank-Michael Beitz, vicepreşedinte executiv Risc (Chief Risk Officer), şi Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedinte executiv Corporate Banking.


Tomáš Spurný

Tomáš Spurný este un bancher cu experienţă internaţională, care, în ultimii zece ani, a ocupat funcţia de director general al mai multor instituţii financiare şi bancare importante din Slovacia, Cehia şi Ungaria, contribuind la succesul acestora pe pieţele locale. În ultima perioadă, a fost directorul general al CIB Bank Ungaria, membră a grupului financiar italian Intesa Sanpaolo. Înainte de a activa în domeniul bancar, Tomáš Spurný a lucrat câţiva ani la firma de consultanţă pentru management McKinsey and Company, oferind consiliere instituţiilor financiare pe diverse pieţe din Europa Centrală şi de Est (ECE).

 


Bernd Mittermair

Bernd Mittermair a venit in Erste Group în 1992, dezvoltându-şi cariera, în diferite funcţii, în domeniul managementului activelor şi pasivelor, în controlling şi managementul performanţei. Este specialist în planificarea strategică şi operaţională şi în elaborarea bugetelor. A fost implicat în toate procesele majore de due diligence ale Erste Group începând din 1999.

 


Sergiu Manea

Sergiu Manea (39 de ani) este numit în funcţia nou-creată de vicepreşedinte Trezorerie, Pieţe de Capital si Group Large Corporates. Născut în România, acesta va prelua o parte din atribuţiile actuale ale liniei de afaceri condusă de Wolfgang Schoiswohl. Sergiu Manea are peste 15 ani de experienţă pe pieţele financiare şi a lucrat în cadrul mai multor bănci internaţionale, precum Citibank, ING, ABN Amro şi Bank Austria Creditanstalt. În ultima perioadă, a activat ca partener asociat în cadrul Ithuba Capital, o firmă austriacă independentă care oferă servicii de management al activelor şi consiliere financiară.