Baschetbaliştii Craiovei, împinşi de Peluza Nord spre Final Four-ul Cupei României

0
590

Ultimul meci al anului pentru Craiova a fost cel al echipei masculine de baschet, crucial pentru accederea în Final Four-ul Cupei României. Alb-albaştrii aveau de recuperat 10 puncte în returul sfertului de finală cu Timişoara, misiune deloc facilă pentru trupa lui Michalis Kakiouzis. După mult timp, atmosfera din Polivalentă a fost ca în vremurile bune, fiindcă Peluza Nord s-a mobilizat şi a creat cadrul ideal pentru calificare. Aproape 2.000 de spectatori reprezintă de departe recordul Polivalentei de la începutul pandemiei, iar evenimentul avea să fie încununat cu happy-end. Primele două sferturi au fost confuze, jucătorii Craiovei fiind parcă anesteziaţi de suportul din tribune, pe care nu-l mai simţiseră. La pauza mare, SCMU conducea cu un singur punct, bănăţenii fiind on-fire în special din afara semicercului, cu Lilov la pupitru, în timp ce gazdele au ratat neverosimil de la linia de fault.

În sfertul trei a fost însă numai o echipă pe teren, cea a Craiovei, care a făcut diferenţa necesară, fiind purtată spre Final Four de un public cum nu a mai avut parte Polivalenta de ceva vreme. Qualls a simţit nevoia de a oferi spectacol în surplus, iar Wyatt, deşi a exagerat cu aruncările din downtown, când i-au ieşit, a aruncat sala în aer. A fost o victorie a echipei, majoritatea băieţilor implicându-se total (cu câteva recuperări ale lui Gavriloaia în momente importante), dar mai ales a fanilor, cei care au lipsit atât de mult în ultimii ani echipelor Băniei.

Antrenorul Michalis Kakiouzis, după meci: “Jumătate din calificare este a publicului, le mulţumim failor că au venit alături de noi. Am început meciul aşa şi-aşa, dar nu ne-am pierdut încrederea, iar sfertul al treilea a fost cel mai bun sfert din acest sezon, pe ambele faze, în special pe atac. Sunt fericit că ne-am calificat în Final Four şi sunt mândru de băieţi. Vom vedea în februarie ce va fi în semifinală, vrem să jucăm cu cei mai puternici, fiindcă asta trebuie să faci ca să câştigi trofee”.

Khalif Wyatt a adăugat: “Atmosfera a fost incredibilă, e deja ceva vreme de când nu am mai jucat în faţa unui astfel de public, unul senzaţional. Putem face lucruri minunate în acest sezon împreună”.

La final, SCMU Craiova – SCM OHMA Timişoara 82-65 (17-21, 17-12, 31-9, 17-23). Au evoluat pentru formaţia din Bănie: Qualls 26 de puncte, Wyatt 18, Hawley 14, Olisemeka 9, Franklin 6, Gavriloaia 3, Robinson 2, Vârnă 2, Voinescu 2, Ţâbârnă.