112.406 de lei pentru SOS Satele Copiilor România

0
465

dm drogerie markt și SOS Satele Copiilor România au colaborat pentru al doilea an consecutiv în„Campania binelui” reușind să strângă aproape de două ori mai mulți bani ca în ediția anterioară pentru susținerea caselor SOS de tip familial.  În perioada 1 noiembrie – 20 decembrie 2021, cumpărătorii care au trecut pragul drogheriilor au achiziționat peste 112 mii produse-vedetă, dm drogerie markt donând astfel aproape 23.000 Europentru a veni în sprijinul celor 850 de copii din Satele SOS și comunitățile vulnerabile din țară. Totodată, angajații dm s-au angrenat în a oferi sprijin de sărbători și au pregătit pachete de Crăciun pentru 100 de familii din zona Sibiului, în care cresc 320 de copii care se află în dificultăți financiare și sociale.

Timp de aproape 2 luni, clienții drogheriilor dm au avut șansa de a se implica în „Campania binelui”, achiziționând unul dintre cele260 de produse-vedetă prezente la raft. Pentru fiecare articol cumpărat, dm donează 1 leu către SOS Satele Copiilor România, contribuind astfel împreună la un viitor frumos pentru copiii provenind din medii defavorizate social. Anul acesta compania a donat 112.406 lei.

„Ne propunem ca prin acțiunile noastre să dăm înapoi comunității, cu ajutorul căreia am crescut atât de mult. Abordăm problemele regionale și naționale importante pentru comunitate, iar copiii aflați  în nevoie sunt una din axele importante ale societății românești. În fiecare an, peste 9.000 de copii sunt separați de familie și au nevoie de ajutor. Omul este la baza culturii organizaționale în dm, iar pentru noi este o bucurie imensă că avem parte de colegi, parteneri și clienți dedicați și implicați, împreună cu care am reușit în ultimii ani să ajutăm sute de copii. Le mulțumim că ne sunt alături mereu în acțiunile noastre de responsabilitate socială și, totodată, mulțumim SOS pentru proiectul unic dezvoltat în România de aproape 30 de ani!”, transmite Daniela Jordanovski, director Marketing și Achiziții dm drogerie markt România.

Angajaţii au pregătit pachetele pentru copii

De data aceasta parteneriatul s-a extins, dm drogerie marktpregătind o surpriză specială copiilor din satul SOS Cisnădie prin donarea de brazi de Crăciun, a decorațiilor și a tuturor ornamentelor necesare decorării caselor din sat pentru perioada de sărbători. Compania i-a implicat totodată și pe angajații săi, care au pregătit pachete de Crăciun pentru 100 de familii, parte din programul SOS Satele Copiilor. Pachetele au fost colectate în perioada 29 noiembrie – 7 decembrie la sediul dm din Timișoara, iar bucuria că au reușit să ajute peste 320 de copii, dar și pe părinții sau aparținătorii acestora, este de neprețuit.

  „Cea mai mare realizare a noastră este să vedem foști beneficiari ai programelor SOS care se întorc acasă, în satele SOS, să-și viziteze mama și frații sociali. Se întorc adulți în toată firea, au la rândul lor familii și copii, un job stabil și dezvoltă relații sănătoase. La fel de tare ne bucurăm să vedem copiii din programele de prevenire a separării copilului de familie, pe care îi preluăm în situație de abandon școlar și care trăiesc în condiții greu de imaginat, că încep să meargă la școală și chiar să facă performanță. Treptat, și condițiile de viață li se îmbunătățesc, iar ei se pot bucura de o copilărie liniștită, alături de familie. Acest drum nu este unul ușor, însă, cu ajutorul specialiștilor și al programelor dezvoltate pentru nevoile lor, copiii reușesc să aibă încredere în ei și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru viața de adult. Este minunat să avem alături de noi parteneri implicați, alături de care putem oferi o nouă șansă acestor copii. Parteneriatul cu dm drogerie markt pentru Campania de bine a avut un real succes și ne simțim onorați să-i avem din nou alături de noi. Vă mulțumim din inimă că faceți parte din Familia SOS!  Mulțumim, de asemenea, oamenilor de bine care au ales să se alăture cauzei SOS”, transmite Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

Pentru că fiecare copil din programele SOS are nevoie de sprijin și terapie constante, pentru a-și recăpăta copilăria, dar și pentru că sprijinul lunar asigură stabilitatea copiilor,  toți cei care au suflet mare și doresc să facă parte din marea familie SOS au ocazia să doneze în contul organizației SOS Satele Copiilor România accesând următorul linkhttps://www.sos-satelecopiilor.ro/doneaza-online/https://www.sos-satelecopiilor.ro/doneaza-online/ .

CASETĂ 1 :

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973, iar de atunci s-a extins în 14 țări: Austria, România, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Italia, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, cu aproximativ 3.800 de magazine și 66.000 de angajați în Europa. În România, lanțul de magazine este prezent de mai mult de 14 ani, timp în care a evoluat constant, fiind în continuă expansiune, cu peste 1 000 de angajați și 120 de magazine active.

 CASETĂ 2 :

SOS Satele Copiilor Româniaeste o organizație neguvernamentală, membră a Federației SOS Children’sVillages International, care derulează programe în 136 de țări ale lumii.  SOS Satele Copiilor are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă. În cei aproape 30 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor, de întărire a familiei, educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc. Anual, 850 de copii și tineri sunt sprijiniți în mod direct de SOS Satele Copiilor, dintre care 150 cresc în Satele SOS, alături de Mame SOS și de frații biologici sau sociali, iar 700 de copii sunt sprijiniți să rămână în familia lor și să nu trăiască trauma separării.