Avantajele și dezavantajele de a converti crypto în bani pe Platforme Exchange

0
732

            Odată ce ai achiziționat criptomonede, la un moment dat, te poți ciocni cu necesitatea de a converti fondurile criptografice în fonduri fiat. Există mai multe modalități de a face acest lucru, una dintre cele mai populare fiind convertirea criptomonedelor în cadrul platformelor de exchange.

            Ca și altă oarecarea modalitate de convertire a criptomonedelor, schimbul crypto pe o platformă de exchange presupune atât avantaje, cât și unele dezavantaje. În acest articol descriem în detaliu principalele avantaje și dezavantaje a acestei metode de schimb.

 

Avantaje

 

      Faci tranzacții cu platforma, nu cu alți utilizatori. De facto, indirect, dar totuși tranzacționezi cu alți utilizatori. Totodată, nu interacționezi direct cu ei, respectiv, nu îți asumi anumite riscuri legate de onestitatea și transparența schimbului. Astfel, o asemenea modalitate este mult mai safe decât schimbul direct cu alți utilizatori.

      Popularitate. Platformele de exchange care îți oferă posibilitate să convertești crypto în fiat, de obicei, sunt platforme populare, cu un volum mare de tranzacții. Astfel, aici nu va trebui să pierzi timp așteptând posibilitatea de a face schimb cu un potențial cumpărător interesat în criptomoneda pe care dorești să o convertești în fonduri fiat.

      Transparenţă. În prezent se pune accent pe securitate și transparență. Astfel, marea majoritatea platformelor de schimb crypto oferă utilizatorilor săi informații transparente despre compania juridică care administrează platforma, locația serverelor, certificatele de securitate. Astfel, se reduce considerabil riscul de escrocherie sau de producere erori în timpul tranzacțiilor.

      Asistență. Majoritatea exchange-urilor au un Serviciu Suport Clienți prin care oferă suportul necesar clienților săi. Astfel, în cazul în care te vei confrunta cu anumite probleme pe o asemenea platformă, probabilitatea că vei primi suport calificat este destul de mare. Diferite exchange-uri au diferite modalități prin care vei avea posibilitatea de a face legătura cu echipa Suport Clienți: apel direct, e-mail, sms, etc.

      Disponibilitate permanentă. Platformele de schimb sunt disponibile, în majoritatea cazurilor, 24/7. Astfel, aici poți converti și tranzacționa nelimitat din punct de vedere al timpului. Deci, nu ești presat și dependent de anumite ore de muncă pentru a face tranzacțiile de care ai nevoie. Acesta este un mare avantaj care se resimte în special atunci când te confrunți cu o situație de urgență.

 

Dezavantaje

 

      Înregistrare necesară. În cazul în care dorești să-ți păstrezi anonimatul cu orice preț, o asemenea modalitate de convertire a criptomonedelor, cel mai curând, nu ți se va potrivi. Pentru a face tranzacții pe o asemenea platformă, va fi necesar să-ți faci un cont de utilizator și să-l confirmi prin livrarea datelor cu caracter personal. Reieșind din aceasta, tranzacțiile pe care le vei face deja nu vor mai fi anonime.

      Vulnerabilitate. Popularitatea schimburilor determină și o atenție sporită din partea terților cu intenții mai puțin nobile. Platformele de exchange, deseori, atrag atenția hackerilor specializați în spargerea portofelelor crypto și trackingul tranzacțiilor efectuate între utilizatorii platformelor de exchange. Aparent, acest aspect este într-atât de actual, încât unele atacuri ale hackerilor pot determina chiar și cursul unor criptomonede.

    Comisioane. Pe lângă interfața drăguță și prietenească, platformele de schimb crypto percep comisioane pentru fiecare tranzacție pe care o faci. De fapt, aceasta și este principala sursă de finanțare și, respectiv, de existență a acestor platforme. Astfel, odată ce ai decis să utilizezi un Crypto Exchange, fii pregătit pentru faptul că, din fiecare tranzacție ți se va reține un anumit comision de deservire.

 

Concluzie

Deci, după cum ai observat procesul de convertire a criptei în bani cu ajutorul Platformelor de Exchange implică atât avantaje (în ceea ce privește lipsa intermediarilor, transparență, asistență, suport și disponibilitate non-stop), cât și dezavantaje (necesitatea înregistrării, posibilitatea hack-urii platformei și a fondurilor tale din partea răufăcătorilor și desigur comisioanele pe care trebuie să le achiți pentru fiecare tranzacție). Sperăm că informațiile prezentate mai sus îți vor fi utile și bei ține cont de recomandările noastre atunci când ești implicat într-un asemenea proces. În cazul în care ești în căutare de o platformă cu ajutorul căreia poți să investești sigur și rapid, atunci ceea de ce ai nevoie este BitconLoophole – platforma care îți oferă posibilitate să faci trading de crypto cu doar un click al mouse-ului tău, iar în caz de anumite neclarități, echipa Suport Clienți îți stă la dispoziție 24/7!