SRI la cel mai mare exercițiu NATO de securitate cibernetică

0
85

Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică al NATO, și unul dintre cele mai mari din lume, se desfășoară în perioada 26-30 noiembrie 2018 în Estonia.

Pe durata a cinci zile, este testată capacitatea Alianţei de a-şi proteja reţelele împotriva atacurilor tot mai complexe din spaţiul cibernetic. Prin intermediul acestui exercițiu, NATO își arată determinarea de a deveni la fel de capabilă să se aperere în spațiul cibenetic, precum o face în cel aerian, terestru sau maritim.

Pentru al șaselea an consecutiv, Serviciul Român de Informații, prin intermediul Centrului Naţional Cyberint, face parte din echipa de management al exercițiului. SRI a construit infrastructura virtuală a acestuia și, împreună cu NCIA (Agenţia pentru Comunicații şi Informații a NATO) a elaborat scenariul principal ce s-a desfășurat în cadrul poligonului cibernetic al NATO.

Aflat la cea de a 11-a ediție, exercițiul reunește peste 700 de participanți din tările aliate, parteneri ai NATO, industrie de specialitate și mediul academic. ( sursa : www.sri.ro)