Seria tragediilor aviatice care au afectat lumea sportului

0
49

Tragedia aviatică petrecută în Columbia, la Medellin, în care a fost implicata echipa braziliană Chapecoense, se înscrie în seria accidentelor aviatice care au afectat şi lumea sportului. Precedentele au fost:

1949 – Superga –  31 de persoane, dintre care 18 fotbalişti, au murit după ce avionul echipei AC Torino, care se întorcea de la Lisabona, după un meci amical cu Benfica, s-a lovit de bazilica de la Superga.

1958 – Munchen –  Avionul echipei Manchester United s-a prăbusit în Germania,venind de laBelgrad, după un meci cu Steaua Roşie, în Cupa Campionilor Europeni. 21 de pasageri au murit, printre care mai mulţi jucători, scăpând vedetele Bobby Charlton şi Matt Busby.

1972 – Malargue (Argentina) – Echipa de rugby Old Christian Montevideo, care se deplasa către Chile, s-a prăbuşit în munţi. 19 oameni au supravieţuit timp de două luni, la temperaturi extrem de scăzute, fiind nevoiţi să-i mănânce pe cei decedaţi în tragedie.

1993 – Libreville (Gabon) – 18 jucători şi şapte oficiali, plus cinci membri ai echipajului au murit după ce avionul cu care zburau pentru un meci cu Senegal, din preliminariile CM 1994, a explodat deasupra Atlanticului, în apropiere de Libreville. Din lotul Zambiei a scăpat doar celebrul Kalusha Bwalya. 19 ani mai târziu, naţionala Zambiei câştiga Cupa Africii pe Naţiuni desfăşurată chiar în Gabon.

2011 – Yaroslavl (Rusia) –  Avionul echipei de hochei Lokomotiv Yaroslavl s-a prabuşit, scăpând cu viaţă doar una dintre cele 45 de persoane aflate la bord.