Deputat Ion Cupă:”Cerem partidelor să explice de ce se opun scăderii numărului de parlamentari la 300, aşa acum au decis românii prin referendum?!”

0
708

Voinţa populară exprimată prin referendum nu mai trebuie ignorată.Suntem la a treia legislatură în care Parlamentul are 465 de membri. După mai bine de zece ani de la referendumul din 2009 prin care7.765.573 români au votat pentru reducerea numărului de parlamentari e timpul ca acest vot să fieîn sfârşit respectat. Statul de drept trebuie recuperat în România.

RespectareaConstituţiei şi a legilor este obligatorie. Constituţia prevede căreferendumul este modalitatea prin care poporul îşi exprimă voinţa cuprivire la probleme de interes naţional.Poporul şi-a exprimat voinţa cu privire la numărul de parlamentari:300, dar voinţa sa este dispreţuită de toată clasa politică, cu excepţiaPMP.

Suntem în continuare ţara din UE cu cei mai mulţi parlamentari raportat la numărul de locuitori. Avem 1 ales la 44.000 de cetăţeni în timp ce Italia are 1 la 64.000 (iar din 2023 va avea 1 la 101.000!!!), Belgia 1 la 76.000, Franţa 1 la 112.000, Germania 1 la 117.000 şi exemplele pot continua.

Italia a avut de curând un referendum la care  au participat 70% din italieni, iar marea lor majoritate  s-au pronunţat în favoarea scăderii numărului de parlamentari de la 630 la 400 în Camera deputaţilor şi de la 315 la 200 în Senatul italian. În total o scădere cu 345 a numărului de locuri în Parlament de la 945 la 600 într-o ţară cu peste 60 de milioane de locuitori! Vot care va fi aplicat de la următorul scrutin electoral, indiferent că acesta va fi anticipat sau la termen.

Noi, în România o ţară cu  cca 21 milioane de cetăţeni nu reuşim să scădem numărul parlamentarilor de la 465 la 300 după mai bine zece ani de zile.

PMP este singurul partid care susţine reducerea numărului de parlamentari la 300. PMP este singurul partid carerespectă referendumul din 2009 şi luptă pentru un Parlament redus la 300 de parlamentari.

PMP a depus 2 proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari.De 2 ani, proiectul PMP a trecut de Senat şi stă pe ordinea de zi a CamereiDeputaţilor la coada listei, în aşa fel încât nu ajunge niciodată în top pentru a putea fidezbătută şi votată.Niciun preşedinte de Cameră şi niciun partid nu au dorit să dezbată această lege.Este cea mai gravă sfidare pe care clasa politică o aduce societăţii româneşti.

PMP cere clasei politice să renunţe la a se mai coaliza împotriva voinţei exprimate de popor prinsingura sa modalitate de a o face: prin referendum.”Cerem fiecărui partid politic care are reprezentanţi în Parlament să explice de ce se opune punerii în aplicare a referendumului. Cerem ca aceste explicaţii să fie date înaintea alegerilor din 6 decembrie”-precizează deputatul Ion Cupă.

PMP nu va renunţa la bătălia sa pentru respectarea democraţiei în litera şi spiritul ei. Românii au votat pentru  reducerea parlamentului la 300 de parlamentari. PMP va  lupta în continuare pentru ca votul românilor să devină LEGE!

Biroul de presă PMP Dolj