Victor Negrescu propus pentru funcția de comisar european

0
200

Premierul interimar Viorica Dăncilă a făcut, astăzi, o mutare surprinzătoare și a trimis o nouă propunere de comisar european, la Bruxelles, în persoana lui Victor Negrescu.

Viorica Dăncilă nu a făcut mutarea pe cont propriu, ci încurajată chiar de Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene, presată la rândul său să-și întregească echipa, iar singura țară care nu avea portofoliul ocupat era România.

Având în vedere că noua Comisie Europeană ar putea fi votată la 1 noiembrie, iar instalarea guvernului Orban s-ar fi produs după această dată, se pare că Ursula von der Leyen i-a cerut Vioricăi Dăncilă o nouă propunere pentru a rezolva situația.

Chiar dacă este PPE și era de așteptat ca Ursula von der Leyen să-i favorizeze pe cei de la PNL, situația în care este pusă și aceasta la Bruxelles a determinat-o să îi scoată din joc pe Iohannis și PNL, iar în final să accepte o propunere din partea socialiștilor din România.

Având în vedere contextul, Victor Negrescu va fi acceptat de Ursula von der Leyen, mai rămâne să vedem dacă trece în comisiile de specialitate, acolo unde și Rovana Plumb a capotat. Victor Negrescu este un fost ministru al Afacerilor Eoropene, fost eurodeputat, un profesionist cu o vastă experienţă în instituţiile europene.