O singură firmă interesată de patinoarul artificial

0
65

patinuar 1 patinuarLets Skates din Robăneşti s-a înfiinţat în septembrie şi, totuşi, a primit ok-ul să amenajeze, pentru trei luni, patinoarul artificial din Piaţa Prefecturii. Consilierii liberali au cerut, în plenul de joi, explicaţii municipalităţii cum de şi-a pus încrederea în această firmă.

Craiovenii vor avea, şi în această iarnă, ocazia să patineze pe un patinoar artificial. Ca şi în alte dăţi, acesta va fi instalat în Piaţa Prefecturii şi va funcţiona timp de trei luni, din 15 noiembrie şi până pe 15 februarie. În acest scop, Primăria Craiova se asociază cu firma Lets Skates SRL, din comuna Robăneşti, sat Golfin, care se oferă, pe lângă câteva facilităţi acordate vizitatorilor pe patine, şi o sumă de 8.500 de lei.

Contractul de asociere a fost supus, în plenul de joi, consilierilor locali şi a stârnit comentarii în rândul opoziţiei. Liberalul Dan Diaconu a atras atenţia municipalităţii că firma care va amenaja patinoarul din centrul Craiovei are o experienţă nulă în patinoare. „Mă bucur că Primăria Craiova înţelege să sprijine firmele la început de drum, cu ghilimelele de rigoare. Mărturisesc că am avut curiozitatea să verific acţionariatul. Din documente publice, am aflat că firma aceasta căruia noi îi încredinţă, o bună bucată din centrul Craiovei a fost înfiinţată în luna septembrie 2016. Pe ce criterii a fost selecţionată această firmă, mai ales că este precizat în raport că solicităm o firmă cu experienţă în domeniu”, a spus liberalul.

Explicaţia autorităţilor: singura firmă interesată

Viceprimarul Craiovei, Mihai Genoiu, a rostogolit pisica pe gheaţă direct în curtea Biroului Imagine. „Criteriile şi felul cum s-a selectat firma sunt în atribuţiile Departamentului Imagine, nu ştiu dacă este cineva aici în sală (n.r. – în sala de şedinţe a CLM Craiova). Oricum, apa şi consumul de energie electrică s-au pus în sarcina prestatorului”, a declarat, într-o primă fază, Mihai Genoiu. „Din câte informaţii am eu, se pare că a fost singura ofertă şi singură firmă care a dorit să pună la dispoziţia primăriei un astfel de patinoar”, a venit apoi şi explicaţia oficială.

Cert este că SC Lets Skates SRL, care a fost înfiinţată pe 13 septembrie 2016, cu activitate în domeniul sportului pe gheaţă, nu a prins nici o iarnă până acum, astfel încât să aibă cadrul potrivit pentru a amenaja un astfel de spaţiu de distracţie. Prin urmare, patinoarul artificial, ce va înconjura fântâna muzicală din centrul Craiovei, este şi prima probă pe gheaţă a acesteia.