Derby sau pleaşcă?

0
47

Universitatea Craiova – Pandurii

Stadion: „Extensiv”, astăzi, ora 14 poza

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Zlatinski – Ivan, Nuno Rocha, Bancu, Măzărache – Rambe. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: L. Popescu – Vlădoiu, Kay, Kelic, Manea, Gustavo, Surugiu.

Pandurii: Lazar – Pleaşcă, Vasilijevic, Piţian, Bunoza – Obodo, Voiculeţ – Antal, Sânmărtean, V. Munteanu – Ţucudean. Antrenor: Petre Grigoraş. Rezerve: Stanca – Unguruşan, Răuţă, Pârcălabu, Trifu, Hlistei, V. Alexandru.

 

Universitatea Craiova întâlneşte Pandurii, echipă ai cărei jucători au ameninţat că vor boicota duelul oltenesc

Arena de lângă Parcul Romanescu va fi gazda derby-ului Olteniei, în care se vor duela Universitatea Craiova, formaţie aflată în cea mai bună formă din ultimii ani şi Pandurii, o echipă cu obiectiv declarat clasarea la finalul sezonului regulat pe un loc de play-off. De la revenirea Craiovei pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori în Liga 1 Orange, palmaresul cuprinzând câte o victorie de fiecare parte şi trei rezultate de egalitate.Gigi Mulţescu vs. Petre Grigoraş în Liga 1: 7 jocuri – 3 victorii Mulţescu – 4 victorii Grigoraş.

Antrenorul gazdelor, Gigi Mulţescu, nu crede că gorjenii vor alinia echipa a doua, din cauza problemelor salariale cu care se confruntă, şi consideră partida una dificilă, ţinând cont de valoarea jucătorilor adverşi.  „Sunt sigur că pentru noi va fi un meci foarte greu, fiindcă ştiu lotul celor de la Pandurii şi au jucători de valoare. În plus, există şi orgolii în acest joc, fiind vorba de un derby regional. Nu cred că vor veni cu echipa a doua, dar acest lucru nu trebuie să ne precoupe pe noi, trebuie să abordăm jocul la fel, indiferent de jucătorii pe care-i vom întâlni. Săptămâna aceasta am avut probleme cu recuperarea unor jucători accidentaţi şi ne-a afectat şi programul încărcat, oboseala resimţindu-se, mai ales că am folosit cam aceiaşi jucători” a spus Mulţescu, aduăgând că nu va putea conta în meciul cu Pandurii pe Mateiu şi Dumitraş (trimişi la echipa a doua), Madson (accidentat) şi Băluţă (suspendat).

Mulţescu s-a referit la prestaţia celor doi jucători de câmp achiziţionaţi din vară, Gustavo şi Rambe, care nu au confirmat, dar şi la revelaţia turului pentru Universitatea, Alex Băluţă: „În ultimul joc am fost nemulţumit de prestaţia lui Gustavo, dar Rambe a făcut şi lucruri bune, ne-a ajutat în anumite faze, am şi fost surprins de unele execuţii ale sale. Lui Băluţă i-am atribuit o poziţie nouă, pe care dă randament foarte bun, dar este numai meritul lui, munceşte foarte mult şi se vede asta în jocul lui. Ne va lipsi la acest meci, fiindcă era în formă bună”.

Mulţescu nu se gândeşte la lupta pentru titlu, ci la intrarea în play-off, care depinde, în viziunea sa, şi de arbitraje: „Observ că adversarii abordează altfel meciurile cu noi, sunt mai mai defensivi, fiindcă sunt avizaţi de forţa noastră de atac. Nu vreau să vorbesc despre obiective, despre locul 1, 2 sau altul, suntem preocupaţi doar să prindem play-off-ul, iar speranţa mea este să avem parte de arbitraje corecte, să nu mai pierdem puncte nemeritat”.

Andrei Ivan a marcat în ultimele trei meciuri ale Universităţii, dar spune că obiectivul său este să ajute echipa să câştige, nu neapărat să înscrie: „Nu mă preocupă neapărat golul, mă gândesc doar să câştigăm meciurile şi să aducem lumea la stadion. Eu joc pe orice poziţie în teren, unde are echipa nevoie de mine, dar recunosc că m-am obişnuit în dreapta şi acolo mă descurc mai bine. Noi pregătim fiecare meci la fel, să-l câştigăm, aşa că nu are importanţă dacă Pandurii vine cu prima sau a doua echipă, trebuie să dăm totul pe teren pentru a învinge, fiindcă nici un adversar nu este uşor de trecut. Cred că ne merităm locul ocupat, deşi nu pot să nu mă gândesc la punctele pe care le-am pierdut nemeritat, cu care puteam fi pe prima poziţie. Fiind în competiţie cu Steaua, normal că îmi doresc ca noi să câştigăm şi ei să piardă, cred că şi invers e valabil din punctul lor de vedere”. Gigi Mulţescu a declarat că nu-l deranjează că Ivan face tumbe după ce marchează: „N-am nimic cu aceste tumbe ale lui, aş vrea chiar să facă şi trei pe meci, dacă asta înseamnă să dea trei goluri”.