Craiova câştigă in extremis derby-ul Olteniei şi egalează Steaua în clasament

0
51

Universitatea Craiova – Pandurii 2-1

A marcat: Măzărache 52, Ivan 90 / Ţucudean 85.

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 5.000.

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Popov, Zlatinski – Ivan, Nuno Rocha (79 Gustavo), Bancu (88 Rambe) – Măzărache (90 Kelic). Antrenor: Gigi Mulţescu.

Pandurii: Lazar – Pleaşcă, Vasilijevic, Piţian (18 Pârcălabu), Bunoza – Sânmărtean, Răuţă, Voiculeţ – Antal (46 Unguruşan), V. Munteanu (58 Ţucudean), V. Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cei de la Pandurii au păstrat suspansul în privinţa prezentării la derby-ul Olteniei până în ziua meciului, când au decis să purceadă spre Bănie. Craiovenii, care n-au crezut o clipă în boicotarea meciului, aveau de ce să se teamă, atât din cauza numelor adversarilor, cât şi prin prisma precedentului Steaua – Vaslui, de acum câţiva ani, când moldovenii au reuşit surpriza în deplasare, deşi au sosit în Capitală chiar înaintea meciului. Câte doi olteni au avut în teren Craiova şi Pandurii la derby-ul regional, Vătăjelu şi Bancu – gazdele, respectiv Piţian şi Pleaşcă –oaspeţii.

Din aşezarea în teren, Mulţescu a arătat precauţie, jucând cu cei doi bulgari la închidere, aşa cum a făcut-o în meciurile cu adversarii de temut. Aflată la cel de-al treilea meci într-o săptămână aproape în aceeaşi formulă, Universitatea a părut obosită, în timp ce gorjenii au beneficiat de odihnă în surplus, după ce au lipsit şi de la câteva antrenamente.

Debutul ocaziilor l-a avut în prim-plan pe Nuno Rocha, cu un şut prea moale din 6 metri, la centrarea perfectă a lui Măzărache. Riposta oaspeţilor a fost mai consistentă, Vali Alexandru nimerind încheietura barelor cu o lovitură de cap, la cornerul lui Sânmărtean. Totuşi, Ivan, jucătorul primei reprize, şi-a revendicat şi cele mai mari ratări, prima cu dreptul, a doua cu stângul, din poziţii ideale de a marca. Grigoraş şi-a luat măsuri la pauză, trimiţându-l pe Unguruşan să-l oprească pe Ivan. A ieşit la rampă însă Măzărache, care a ţâşnit după recuperarea lui Popov şi l-a executat pe Stanca în colţul scurt. Acelaşi Măzărache a ratat o şansă monumentală de a realiza dubla, la un contraatac purtat de Bancu în stânga. Craiova s-a jucat cu ocaziile şi avea să fie pedepsită pe final de „greviştii” lui Grigoraş, Ţucudean speculând centrarea perfectă a lui Pleaşcă. Numai că „gaşca nebună” din Bănie a avut forţa să revină în ofensivă şi să-şi ia cele 3 puncte meritate, după cve Ivan, MVP-ul partidei, a speculat în careul mic centrarea lui Briceag având ocazia să-şi etaleze din nou celebra tumbă.

Craiova îşi continuă sezonul spctaculos, egalează liderul Steaua şi visează frumos.