Bărbatul prins cu şpagă în Postul de Poliţie Catane a ajuns după gratii

0
187

DGA spagaBărbatul în vârstă de 33 de ani, din comuna Catane, prins joi după-amiază în sediul Postului de Poliţie din localitate încercând să mituiască un agent de poliţie cu 230 de euro pentru a scăpa de un dosar penal, a ajuns după gratii. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru dare de mită.

Totul a început săptămâna trecută, pe 18 octombrie a.c., când agentul principal de poliţie Emilian-Ştefan Ţîră, ajutor al şefului Postului de Poliţie Catane, l-a invitat la sediul subunităţii de poliţie pe Irinel Constantin, de 33 de ani, din localitate, pentru a fi audiat în calitate de făptuitor, în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii conducere fără permis. Doljeanul a încercat, în repetate rânduri, în timpul audierilor, să-i ofere diferite sume de bani poliţistului pentru a soluţiona favorabil dosarul penal, mai exact să nu-l trimită în judecată. Agentul de poliţie a refuzat banii şi a informat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.

Ofiţerii anticorupţie împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile flagrantului, astfel că Irinel Constantin a fost chemat, din nou, joi, la Postul de Poliţie din Catane. A venit însoţit de soţia sa, Valentina, de 32 de ani, dar şi cu 230 de euro pe care i-a înmânat poliţistului. Numai că şi-a făcut apariţia echipa operativă, atât el, cât şi soţia sa fiind ridicaţi şi aduşi la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. După ce au fost audiaţi amândoi, procurorul de caz a dispus reţinerea lui Irinel Constantin pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar poliţistul a fost felicitat de conducerea IPJ Dolj.