Vătăjelu – în formă, Bancu nu-şi revine

0
204

Bălgrădean – A fost meciul în care căpitanul Craiovei a fost întrebuinţat cel mai puţin. Gorjenii nu prea au călcat în careul gazdelor, singurul şut fiind expediat de Hora de la 25 de metri, pe direcţia portarului.

Achim – Destul de sigur în apărare, a fost depăşit o singură dată, în prima repriză. A mai evoluat la capitolul ofensiv, dar ofensiva Craiovei s-a înclinat spre stânga, unde au acţionat Vătăjelu şi Ivan.

Popov – Meci bun, sigur, n-a greşit nicio minge, a ţinut linia sus cu Acka şi a jucat excelent la intercepţie. L-a exasperat pe Hora, care a protestat în câteva rânduri motivând că intervenţiile bulgarului sunt prea energice, însă toate au fost în limita regulamentului.

Acka – Ca şi în celelalte meciuri în care a fost prezent pe teren şi nu a acuzat accidentări, ivorianul s-a descurcat bine. Poate că venirea lui Iliev îl va împinge la mai multe sacrificii pentru a-şi păstra locul de titular, fiindcă altfel se poate profila un cuplu de stoperi bulgari la Universitatea.

Vătăjelu – Cel mai bun jucător al Universităţii Craiova în meciul cu Pandurii. O singură centrare nu i-a ieşit, în prima repriză, din cauza unei brazde desprinse din gazon. Căpitanul de la Bacău a urcat mult, a driblat a pătruns periculos şi a avut cinci centrări pe care scria „assist”, dar care nu au fost concretizate. Din păcate, „Vătă” n-a fost şi în zi de şut, ratând câteva astfel de execuţii. Ar fi ciudat ca Iordănescu să-l sară iar din schemă, cu ocazia acţiunii Finlanda-Feroe.

Ivan – N-a mai marcat, dar rămâne cel mai periculos jucător al Ştiinţei. A avut câteva acţiuni personale prin care a eliminat în serie adversarii, datorită fuleului, vitezei. Mai egoist decât era cazul la unele şuturi, dar e firesc pentru un atacant, în special unul în plină afirmare. A acoperit bine benzile, cea dreaptă în prima repriză şi cea stângă, în partea a doua.

Mateiu – Evoluţie în nota acestui sezon, de sacrificiu total. Ar fi bine să evite galbenele cât poate, fiindcă mijlocul Craiovei ar fi slăbit enorm în lipsa sa.

Zlatinski – Prestaţie mai bună ca în meciurile anterioare, a filtrat aproape toate mingile în acţiunile ofensive şi nu a mai trimis toate centrările în primul adversar. Păcat că mingea şutată de el pe final nu a trecut de apărătorul aflat pe linia porţii.

Bancu – Prestaţie execrabilă a mijlocaşului, nu i-a ieşit nimic, spectatorii solicitând schimbarea sa îndelung şi mult mai devreme decât a acţionat Săndoi. A avut două şuturi aiurea, iar în partea a doua a tras telefonat la portarul advers încercând să prindă colţul lung, într-o fază la care trebuia să deschidă scorul.

Bawab – Meci modest, fără reuşite, a exasperat publicul cu tentativele de a strecura mingea printre picioarele adversarilor. Se putea revanşa la lovitura liberă din repriza secundă, când a plasat bine mingea, dar fără forţă pentru a-l învinge pe Mingote. În prima repriză a preluat prea lung la devierea cu călcâiul a lui Rocha, care îl lăsase singur cu portarul advers.

Curelea – A intrat destul de bine în joc, cu câteva devieri utile pentru coechipieri la mingile lansate către careul advers. Poate dacă ar fi fost trimis mai devreme pe teren…

Nuno Rocha – Îi reuşesc puţine în acest sezon. Face risipă de efort, este util, dar atât, de la el însă se aşteaptă mult mai mult. Poate că el şi Vătăjelu ar trebui să execute cornerele, la Bacău a avut câteva centrări foarte bune, ţinând cont că Universitatea risipeşte prea uşor astfel de faze.

Băluţă – A avut două ocazii mari de gol după ce a intrat, dar le-a tratat superficial. La lovitura cu capul n-a prins poarta, deşi de obicei îi reuşesc astfel de procedee. Nici  mingea trimisă pe 6 metri n-a speculat-o. Prezent în joc, dar are aceleaşi probleme de concentrare la ultima pasă sau la finalizare.

Măzărache – După ce a marcat în Cupă, a avut ocazia să debuteze pe „Extensiv”. Foarte activ, agresiv, poate trebuie încercat mai mult, fiindcă Bawab şi Rocha nu trec printr-o perioadă fastă.