Blatter vrea să rămână în fruntea FIFA până la alegerile de anul viitor

0
230

Elveţianul Joseph Blatter, împotriva căruia a fost deschisă o procedură penală în Elveţia, a declarat că rămâne la conducerea FIFA până la alegerile din 2016, subliniind că nu a făcut nimic ilegal. “Preşedintele Blatter a discutat cu staful FIFA şi l-a informat că a cooperat cu autorităţile, reiterind că nu a făcut nimic ilegal şi afirmând că va rămâne preşedinte al FIFA”, se arată în comunicat.

Ministerul de Justiţie din Elveţia a deschis, vineri, o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de “gestiune frauduloasă” şi “abuz de încredere”. Blatter este suspectat că a efectuat o “plată neloială” de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA.

n ceea ce priveşte această plată către Platini, Blatter a afirmat că aceasta a fost o “compensaţie validă şi nimic altceva”.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.