Specialişti din Craiova participă la Săptămâna Medicală Balcanică

0
77

Unul dintre cele mai importante evenimente medicale din această toamnă are loc la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, în perioada 8-11 octombrie a.c. Specialişti din România, dar şi din străinătate sunt aşteptaţi la cea de-a 33-a ediţie a Săptămânii Medicale Balcanice şi la Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Bucureşti.  Printre invitaţi se numără şi specialişti – medici şi profesori –  din Craiova.

Manifestarea este organizată în colaborare de Secţia Română a Uniunii Medicale Balcanice, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, Societatea Română de Chirurgie de Urgenţă şi Traumatologie şi Comitetul Balcanic de Medicină Militară. Tema congresului va fi „Interdisciplinaritate şi actualităţi în medicina balcanică”, fiind abordate domenii precum urgenţele medicale, urgenţe chirurgicale, traumatologie, medicină militară de urgenţă în situaţii de criză, problemele medicinei balcanice şi sănătate publică. Evenimentul va fi precedat de o serie de cursuri precongres.

Experţi din mai multe ţări balcanice au confirmat prezenţa

Această manifestare va fi o oportunitate unică de a aduce laolaltă medici de diverse specialităţi din ţările balcanice (România, Grecia, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria sau Turcia), reprezentanţi ai Academiei de Medicină a Franţei, lideri de opinie, reprezentanţi ai medicinei militare balcanice, ai industriei farmaceutice, ai sistemelor de sănătate, cu scopul de a discuta cele mai recente inovaţii în diagnosticul, tratamentul şi prevenţia afecţiunilor medico-chirurgicale în ţările balcanice. Pe durata celor patru zile, experţi din domenii ştiinţifice diferite vor discuta problemele medicinei din ţările balcanice şi vor propune strategii de abordare a lor în cadrul cursurilor, conferinţelor, simpozioanelor şi workshop-urilor. „Va fi o manifestare ştiinţifică cu invitaţi de marcă din ţară şi din străinătate. Deschiderea va avea loc la Cercul Militar din Bucureşti. Vor fi două lucrări cu care noi, cei de la Craiova, vom participa la congres”, a declarat prof. univ. dr. Corneliu Sabetay, preşedintele filialei Oltenia a Secţiei Române a Uniunii Medicale Balcanice.

Formatul congresului va fi unul interactiv, cu accent pe problemele practicii medicale curente. În plus, această manifestare se va constitui într-un forum în care medicii pot interacţiona cu reprezentanţi ai sistemelor de sănătate din ţările balcanice, ai industriei farmaceutice şi experţi ai ştiinţei medicale.