Bani disponibili pentru cercetare în domeniul medical

0
85

Veste bună pentru specialiștii care desfășoară cercetare în domeniul medical. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunţat că lansează, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), axa prioritară 2, o nouă cerere de proiecte, în valoare de 25 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare și centre de cercetare.

Cei care doresc să obţină bani europeni pentru cercetare trebuie însă să se grăbească întrucât proiectele pot fi depuse până la data de 24 octombrie a.c. Competiţia are în vedere finanţarea unui proiect complex, de interes naţional, în domeniul sănătăţii, cu scopul prevenirii bolilor cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, susţinut de Ministerul Sănătăţii. Banii vor fi alocaţi pentru efectuarea de cercetări în domeniul sau domeniile de interes naţional, prin utilizarea de angiografe achiziţionate prin proiect, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Fondurilor Europene, categoriile de solicitanţi eligibili sunt instituţiile publice sau de drept public de interes naţional cu activitate de cercetare în domeniul sănătăţii iar solicitanţii trebuie să respecte definiţia organizaţiilor de cercetare conform Cadrului Comunitar de ajutor de stat pentru cercetare, dezvoltare şi inovare (C198/ 2014).

Documentele necesare pentru lansarea acestei cereri de proiecte au fost publicate în Monitorul Oficial la data de 24 septembrie a.c şi sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene la următorul link: http://www.fonduri-ue.ro/poscce/.